SPASLI OKO 4.000 ŽIVOTINJA: Humanitarna organizacija Animal Rescue Serbia obeležava pet godina postojanja

A. V. V.

15. 03. 2021. u 07:52

ORGANIZACIJA Animal Rescue Serbia koja se bavi spasavanjem i zbrinjavanjem životinja danas obeležava pet godina postojanja.

СПАСЛИ ОКО 4.000 ЖИВОТИЊА: Хуманитарна организација Animal Rescue Serbia обележава пет година постојања

Tim ARS

Članovi ove asocijacije, koja spasava i brine o napuštenim i povređenim psima, mačkama i pticama, od osnivanja do danas su spasli oko 4.000 životinja iz opasnih i kritičnih situacija.

Kako su istakli u ARS, u više navrata njihovoj ekipi je prilikom akcija spasavanja bila neophodna i alpinistička, speleološka ili ronilačka oprema da bi došli do životinje u neprilici.

Dispečeri ARS su do sada odgovorili na više od 15.000 poziva građana i pružili im odgovarajuće savete. Pored osnovne delatnosti - spasavanja iz dubina, sa visina i sa vode, razvili su i sektor za pomoć napuštenim životinjama na ulici. To uključuje hranjenje životinja, obezbeđivanje veterinarske nege i sprovođenje sistematske sterilizacije i kastracije napuštenih životinja u saradnji sa "Veterinom Beograd".

Udruženje ARS ima timove za tehničko spasavanje životinja u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a u planu je i formiranje timova u Vršcu i Smederevu.

SELIDBA

NEDAVNO se organizacija Animal Rescue Serbia suočila sa problemom jer zbog prodaje zgrade BIGZ mora da napusti prostorije koje je koristila besplatno.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da će ova organizacija ubuduće besplatno koristiti neki drugi gradski prostor i partnerski nastupati sa Gradom u svojoj misiji spasavanja i pomoći ugroženim životinjama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)