ČISTE DIVLJU DEPONIJU: Posle pisanja "Novosti o problemima Ripanjaca, reagovala opština Voždovac

M. S.

10. 02. 2021. u 07:52

EKIPE koje je angažovala Opština Voždovac, posle pisanja "Novosti", počele su juče sa raščišćavanjem divlje deponije u Erčanskoj ulici u voždovačkom naselju Ripanj.

ЧИСТЕ ДИВЉУ ДЕПОНИЈУ: После писања Новости о проблемима Рипањаца, реаговала општина Вождовац

Foto Opština Voždovac

Put sa smećem je raskrčen, a očekuje da u narednim danima bude potpuno uklonjen nepropisno odlagani otpad.

- Iako je komunalna inspekcija Opštine obeležila prostor i istakla upozorenje da je na tom mestu zabranjeno i kažnjivo bacanje smeća i otpada, deponija se svakim danom sve više uvećava, kažu meštani koji žive u neposrednoj blizini, napominjući da se okolinom širi neprijatan miris - navode u GO Voždovac.

Mesecima poseban problem zbog ove deponije imala je porodica Trajković čija se kuća nalazi nedaleko odatle.

- Komšije svakodnevno dopremaju novu količinu smeća - kaže Svetislav Trajković iz Ripnja.

- Više puta smo ukazivali na problem, ali ga niko nije rešavao. Ne možemo da otvorimo prozore od nesnosnog mirisa, a travnjak oko kuće nam je uništen zbog đubreta.

NEREAGOVANjE

KAKO su nam rekli meštani Ripnja ovaj problem mesecima pre prijavili su komunalnoj isnpekciji.

- Mesna zajednica je ranije, po nalogu opštine, sanirala deponiju. Ovoga puta nisu želeli ni da nas saslušaju - kaže Svetislav Trajković.

Tabla sa natpisom da je zabranjeno bacanje smeća nije sprečila meštane da ovde dovoze svakojaki otpad i deponiju "zidaju" u blizini porodičnih kuća. Dodatni problem predstavljalo je i to što ova domaćinstva nisu prihvatila da plaćaju naknadu za odnošenje smeća. Zbog toga, ekipe "Čistoće" ne odnose otpad iz njihovih domova.

Pre četiri godine i JKP "Gradska čistoća" pokušala je da reši ovaj problem, iako to nije u njihovoj nadležnosti, ali se deponija opet "vraćala".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)