NASLEĐE GLAVNOG GRADA: Zavod za zaštitu spomenika 29. decembra organizuje manifestaciju "Beogradska zima"

J. G. P.

22. 12. 2022. u 12:35

ZAVOD za zaštitu spomenika, u okviru manifestacije "Beogradska zima", organizuje za najmlađe program "Bajkovito nasleđe - dvorci, princeze, prinčevi i zmajevi". Pod pokroviteljstvom Grada događaj će biti održan 29. decembra u prostorijama ustanove od 12 do 16 časova.

НАСЛЕЂЕ ГЛАВНОГ ГРАДА: Завод за заштиту споменика 29.  децембра организује  манифестацију Београдска зима

Foto: Arhiva "Novosti"

Mali posetioci će se na radionici od 12.00 do 13.00 časova upoznati sa nasleđem Beograda. Biće reči o despotu Stefanu Lazareviću, princu i vitezu, a videće i Konak kneginje Ljubice, kneza Miloša, kao i Stari, Novi i Beli dvor. Na kraju ovog dela planiran je digitalni kviz "Beograd znam da čuvam". Za uspešan rad dobiće bojanku "Nasleđe za decu" Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Nakon toga, planirana je radionica zanata koji su se koristili u najstarije vreme, a moći će da učestvuju u izradi proizvoda starih zanatlija. Sa njima će biti opančar, korpar, kaligraf, a biće im predstavljeni vez i mozaik.

U terminu od 14.00 do 15.00 časova planirana je predstava "Zlatokosina novogodišnja avantura".

Zavod je spremio i novogodišnje paketiće, programu može da prisustvuje tridesetoro dece.

Prijave se šalju na mejl sladjana.milojevic@beogradskonasledje.rs. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)