DUŽA ULICA STEVANA HRISTIĆA: Uralsku i Višnjičku ulicu mogla bi uskoro da spoji još jedna saobraćajnica

A. Z. K.

27. 09. 2021. u 06:47

ULICA Stevana Hristića na Karaburmi mogla bi da bude produžena za više od 150 metara. Na ovaj način spojile bi se Višnjička i Uralska ulica, u delu između "Lidla" i tržnog centra.

ДУЖА УЛИЦА СТЕВАНА ХРИСТИЋА: Уралску и Вишњичку улицу могла би ускоро да споји још једна саобраћајница

Grafika Novosti

- Postojeća Ulica Stevana Hristića delimično je izgrađena i to u delu ka Uralskoj - navodi se u urbanističkom projektu. U delu ka Višnjičkoj ulici nije izgrađena već se na prostoru gde je planirana saobraćajnica nalaze ograda, pomoćni objekat i neuređena površina.

Nova saobraćajnica bila bi opremljena kanalizacionim kolektorom, vodovodnom mrežom, elektroenergetskim i instalacijama javnog osvetljenja, toplovodom, gasovodom - navodi se u planu.

Produžetak Ulice Stevana Hristića imaće kolovoz od šest metara i trotoare sa obe strane od po dva metra.

Urbanistički projekat za izgradnju saobraćajnice biće dostupan javnosti na javnoj prezentaciji od 1. do 11. oktobra u zgradi Gradske uprave. Svi zainteresovani sugrađani biće u prilici da prilože svoje primedbe i sugestije za ovaj projekat Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove do kraja javnog uvida.

Kako se navodi u urbanističkom projektu, investitor je "Minel kotlogradnja". Nekada se na prostoru postojećih trgovinskih centara nalazila fabrika ovog preduzeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a