BLOKIRANO PROBIJANJE ULICE: Direkcija za građevinsko zemljište zasad odustala od radova na izgadnji saobraćajnice Nova 3 na Karaburmi

A. Z. K.

18. 06. 2021. u 07:52

DIREKCIJA za građevinsko zemljište i izgradnju obustavila je izgradnju saobraćajnice Nova 3 na Karaburmi, u delu između Juhorske i Ulice Garsije Lorke. Novi put trebalo je da uzurpira čak i deo školskog dvorišta osmoletke "Jovan Popović", park i nekadašnji stadion.

БЛОКИРАНО ПРОБИЈАЊЕ УЛИЦЕ: Дирекција за грађевинско земљиште засад одустала од радова на изгадњи саобраћајнице Нова 3 на Карабурми

Saobraćajnica Nova 3

Kako su za "Novosti" potvrdili iz Direkcije, radovi neće biti realizovani prema sadašnjem ugovoru o izvođenju.

Meštani Karaburme uznemirili su se nakon dopisa koji je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju uputila OŠ "Jovan Popović" da će po završetku školske godine otpočeti radovi na izgradnji saobraćajnice i da će "uzeti" deo dvorišta.

Revoltirani građani ovog dela Karaburme brzo su se organizovali, prikupili veliki broj potpisa, predali peticiju i uspeli u svojoj borbi da sačuvaju kraj od izgradnje nove ulice.

- Ne želimo da se ovde gradi saobraćajnica, deca treba da se igraju u parku i da imamo zelenilo u blizini. I deca su bila zabrinuta zbog svega što se dešavalo. Nadamo se da će ova odluka biti konačna - kaže jedna od zabrinutih sugrađanki sa Karaburme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)