ZA "ČISTOĆU" NEMA PRILAZA: Žitelji juhorske ulice na Karaburmi ostali bez kontejnera

M. Stanojković

21. 06. 2021. u 12:01

NEPROPISNO parkirani automobili u jednosmernoj Juhorskoj ulici na Karaburmi "isparkirali" su četiri kontejnera sa ove adrese.

ЗА ЧИСТОЋУ НЕМА ПРИЛАЗА: Житељи јухорске улице на Карабурми остали без контејнера

Foto Arhiva VN

Ekipe JKP "Gradska čistoća" zbog neprohodne ulice odlučile su da odvezu posude za otpad i tako reše svoj problem, ali i ostave stanare zgrada u jednom delu ulice bez mesta za odlaganje smeća. Pa je sada, zbog manjka mesta za parkiranje, neuvažavanja molbi dela stanara da vozači ne staju na put kamionima "smećarcima" i inata koji je proradio, na mestu gde su bili kontejneri, nikla mini deponija.

Prema rečima upravnika stambene zajednice u Juhorskoj 5 Slađana Stankovića, kontejneri su na istom mestu bili 30 godina.

- Neko iz "Čistoće" se dosetio da odnese kontejnere pravdajući se da njihovi kamioni ne mogu više da prolaze od nepropisno parkiranih automobila - kaže Stanković za "Novosti". - Da bismo vratili kontejner, pisali smo obaveštenja i lepili duž cele ulice da se vozila više ne parkiraju na delu gde "Čistoća" prazno sudove. Ipak, bahati vozači nisu imali razumevanja za nas.

U međuvremenu, dok su šalju dopise inspekciji, komunalnoj miliciji, Sekretarijatu za saobraćaj, kese sa smećem svakodnevno su tu, iako kontejnera nema.

- Prebacili su nas na Sekretarijat za saobraćaj kako bismo ih zamolili da postave stubiće sa jedne strane ulice - objašnjava upravnik. - Iako na 300 metara dalje ima drugi kontejner, to nije dovoljno za celu ulicu.

Nadležni u Sekretarijatu za saobraćaj izašli su na teren i utvrdili da su vozila parkirana i na trotaru, delom na kolovozu s obe strane ulice.

- Uvidom u našu evidenciju podataka, vidimo da ne postoji inicijativa kojom se JKP "Gradska čistoća" obratila nama za davanje saglasnosti za lokaciju postavljanja, odnosno izmeštanja kontejnera u Juhorskoj ulici - navode u sekretarijatu. - S obzirom na to da trotoar u Juhorskoj nije dovoljne širine da nakon postavljanje kontejnera ostane dovoljno prostora za kretanje pešaka, kontejneri u takvim situacijama mogu biti postavljeni jedino na obeleženom parking mestu ili izvan javne saobraćajne površine, ukoliko postoji takva mogućnost.

Foto Arhiva VN

Komunalni milicionari su, kako navode u nadležnom sekretarijatu, reagovali po prijavama građana.

- Ove godine smo sankcionisali 17 vozača u Juhorskoj ulici - navode u Komunalnoj miliciji. - Takođe, tokom obavljene kontrole reda, konstatovali smo da su kontejneri nalaze i kod kućnog broja 1.

PARKING U JEDNOSMERNOJ

KAKO se može videti na terenu, molbe stanara da se tu ne parkiraju vozila zalepljene su na ogradi na mestu gde je bio kontejner, kao i na šoferšajbnama automobila. Ipak, problem parkinga veći je od smeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)