“NOVOSTI” SAZNAJU: Postignut dogovor o snabdevanju - privatnik toči vodu u Vrčinu

G. N. - J. D.

25. 06. 2021. u 08:12

PARTNERSTVOM JP "Vodovod i kanalizacija Grocka" i privatnog vodovoda iz Vrčina biće rešen problem vodosnabdevanja stanovnika ovog naselja.

“НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Постигнут договор о снабдевању - приватник точи воду у Врчину

Foto: Novosti

Kako je za "Novosti" otkrio direktor lokalnog preduzeća Mirko Dobrijević, tokom jučerašnjeg dana postignut je dogovor sa meštaninom koji će iz svog bunara pomoći da se obezbedi dovoljna količina vode potrebna za normalan život građana.

Prema rečima prvog čoveka gročanskog Vodovoda, juče po podne su održani pregovori sa privatnikom, koji je spreman da ustupi svoje kapacitete, kako stanovnici Vrčina ubuduće ne bi ostajali suvih slavina.

- Pregovori su bili uspešni i očekujem u narednim danima da rešimo ovaj veliki problem - kaže za naš list Dobrijević. - Spremni smo da sklopimo kupoprodajni ugovor sa čovekom koji ima bunar koji ne koristi, a koji ima mogućnost da nam pomogne da se zadovolje potrebe Vrčina.

Kako kaže Dobrijević, kapacitet lokalnog vodovoda je 12 litara u sekundi, što nije dovoljno. Kada se mreža gročanskog preduzeća spoji sa privatnim vodovodom u Vrčinu, ovaj kapacitet biće pojačan sa još šest do osam litara u sekundi.

- Dovijamo se na sve načine da obezbedimo vodu, ali jednostavno smo ograničeni i razumem ljude što su ljuti. Ovim partnerstvom nadam se da će se stati sa napadima, jer ljudi su u pravu - kaže Dobrijević.

U međuvremenu, juče su ogorčeni stanovnici Vrčina izašli na ulicu. Oni zahtevaju da se rukovodstvo lokalnog Vodovoda smeni, jer mesecima oskudevaju sa vodom, a nadležni ne čine ništa. Da nevolja bude još veća, računi za vodu su preveliki.

Okupljanje je zakazano i za večeras u 19 časova.

MUKE

PROBLEM sa vodosnabdevanjem ima i Mladenovac. Prema rečima prvog čoveka ove opštine Vladana Glišića, lokalna Elektrodistribucija isključila je sa mreže pet bunara, što je dodatno doprinelo pogoršanju situacije. Reč je o pet velikih bunara koji snabdevaju dve trećine gradskog vodovoda. Glišić je najavio krivične prijave protiv onih koji su doveli do ugrožavanja vodosnabdevanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!