Prva beba kasnila pa ih nagradili - osam: Vranjanci na novog sugrađanina morali da čekaju do 2. januara

J. STOJKOVIĆ

03. 01. 2020. u 20:30

Prvi rođen dečak iz Bujanovca, a tu su i blizanci iz veštačke oplodnje

Прва беба каснила па их наградили - осам: Врањанци на новог суграђанина морали да чекају до 2. јануара

Većnik dr Stanković (desno) sa porodiljama

LOKALNA samouprava u Vranju je krajem 2019. odlučila da udvostruči davanje za prvorođenu bebu u ovoj godini, pa je taj iznos sa 50.000 povećan na 100.000 dinara. Ali, dogodilo se da u novogodišnjoj noći na svet u gradu pod Pržarom nije došla nijedna beba, isto se ponovilo i 1. januara, pa je na nove sugrađane trebalo čekati do 2. januara, kada se u ovdašnjem porodilištu porodilo čak osam trudnica.

Zato je prvobitna odluka o nagrađivanju preinačena, pa su sve bebe dobile po 50.000 dinara. Inače, drugog dana 2020. prvi su se obradovali roditelji iz Bujanovca koji su dobili dečaka...

Juče su pomoćnik gradonačelnika dr Aleksandar Stajić i član Gradskog veća dr Miroljub Stanković posetili porodilje i mališane, a - uručujući im poklone - podsetili su i na to da ovdašnja lokalna samouprava već osmu godina zaredom realizuje ovu meru populacione politike.

PROČITAJTE JOŠ:
On je PRVA BEBA u 2020. godini: Marina Marković na svet donela muško dete

- Delom i zbog ove korisne prakse, lane je rođeno stotinu beba više u odnosu na 2018, pa ćemo nastaviti tradiciju darivanja - naglasio je dr Stajić, dok većnik dr Stanković kaže da je povećanje fonda sa stimulisanje rađanja bilo moguće zahvaljujući stabilnosti lokalnog budžeta.

Načelnik vranjske Ginekologije dr Gordana Đorđević je, pozitivno ocenjujući ovakav gest čelnika Vranja, naglasila i to da se među ove godine nagrađenim bebama nalaze i blizanci začeti vantelesnom oplodnjom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije