Pogon čisti otpadne vode

V.N.

utorak, 16. 01. 2018. u 19:59

Погон чисти отпадне воде

Foto Tanjug

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pustio je danas u rad postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u kožari "Dafar" u Zrenjaninu

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović pustio je danas u rad postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u kožari "Dafar" u Zrenjaninu, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 36 miliona dinara.

- Reč je o sjajnoj kompaniji, izvozno orijentisanoj, koja proizvodi elemente od kože i izvozi za najpoznatije svetske proizvođače u oblasti auto-industrije i drugih oblasti, a ova investicija je pomognuta od strane Pokrajinske vlade u iznosu od 36 miliona dinara - rekao je Mirović.

PROČITAJTE I: Mirović: Vojvodina treba da dobije svoj dan

On je kazao da se time pokazuje politika koju Vlada vodi, pre svega, da pomaže domaćim kompanijama koje učestvuju u izvozu, a koji je u Vojvodini u proteklih godinu dana porastao za gotovo 20 procenata.

- Važno je i da se ova kompanija razvija, da posluje na mestu gde je nekada takođe bila kožara, ali, propala u starim vremenima, podigli su proizvodnju i zapošljavaju više od 110 ljudi - naveo je Mirović.

Naglasio je i da se Grad Zrenjanin ubrzano razvija i da osim velikih kompanija koje zapošljavaju veliki broj ljudi, postaje poznat i po malim i srednjim preduzećima koja se bore na tržištu i zauzimaju svoje mesto i mogu da pariraju i većim kompanijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije