GAVRIL Subotić je jedan od brojnih naših reprezentativaca koji je zbog pandemij virusa korona ostao bez kluba. Iskusni vaterpolista prekjuče se selio iz Solnoka u Beograd, pošto ekipa koju sa klupe predvodi Živko Gocić nije sa njim produžila saradnju. Nekadašnja zvezda Partizana se nada da će ovog leta pronaći novu sredinu, a ne isključuje mogućnost da zaigra za neki od srpskih timova.


- Korona je sve poremetila. Sezona je prekinuta, a kako sam imao jednogodišnji ugovor sa Solnokom nisam bio toliko iznenađen što nisu iskazali želju da me zadrže. Normalno nije prijatno... Vidim da ima dosta dobrih igrača na tržištu, što govori da će se teško naći pravi klub. S druge strane, igrači mogu da se vrate kući, da se napravi domaća baza. Ako se steknu uslovi za to, ja bih se rado vratio u Srbiju - ističe Subotić.


PROČITAJTE JOŠ: Prekida se šampionat: VSS povukao potez kao i većina naših sportskih organizacija


Za igrače je dobro što je reprezentacija počela sa radom. Prve nedelje nisu osetili vodu, od ponedeljka trebalo bi da vežbaju i u bazenu.


- Prve nedelje smo trenirali jednom dnevno. Vežbali smo u teretani i igrali fudbal ili košarku. Osetila se dvomesečna pauza, ali ovo što je zamislio selektor Dejan Savić je odličan plan, koji će pomoći iračima da se postepeno vraćaju u formu. Ništa nije naglo počeo, nema neželjenih efekata - kaže Subotić.


Gavril ističe da u bazen nije skočio od 18. marta, tako da ne zna kako će se ponašati u vodi.


- Čuo sam se sa mojim drugarima iz Radničkog, koji vežbaju u bazenu, priznali su mi da im je bilo jako teško, da im je prvi skok bio veoma neobičan. Nadam se da ćemo za par nedelja vratiti osećaj za vodu i da ćemo dostići željeni nivo forme.


PROČITAJTE JOŠ: Lazić iz Solnoka prešao u Brešu


Sjajni strelac se slaže sa selektorom Savićem da je neobično trenirati u godini u kojoj nema takmičenja.


- S druge strane imate dosta prostora za rad na sebi. Meni u svakom slučaju rad u reprezentaciji uvek prija - podvlači Subotić.


NIJE SVE TAKO CRNO

SUBOTIĆ ističe da se ne boji za svoju egzistenciju...

- Prvi put se sa ovim suočavam i teško je bilo šta reći. Još me nije pozvao nijedan klub iz inostranstva. Nezgodno jeste, ali vidim da pojedini dobri klubovi angažuju igrače tako da nije sve crno. Možda se na kraju sve otvori. Trenutno smo svi zbunjeni, ne znamo šta da očekujemo. Valjda će se stabilizovati koliko-toliko, kako bi što veći broj igrača pronašao nove klubove - ističe Subotić.