Modri neće manje plate: Kapiten Ademi na udaru javnosti, mediji kažu da je Albanac sebičan i nemoralan

Z. Ć.

četvrtak, 26. 03. 2020. u 19:05

Модри неће мање плате: Капитен Адеми на удару јавности, медији кажу да је Албанац себичан и неморалан

"NEMORALAN" Arijan Ademi foto: EPA

Meta je pre svih kapiten Dinama, koji godišnje zarađuje 657.000 evra, a u vreme virusa korona minimalna su primanja onih koji su prvi na udaru u prodavnicama, apotekama...
FUDBALERI Dinama iz Zagreba odbili su da potpišu odluku kluba o smanjenju primanja. Uprava kluba iz Maksimira je zbog pandemije virusa odlučila da smanji plate igračima, stručnom štabu i članovima radne zajednice u periodu od sledećih šest meseci. Međutim, prvotimcima se to nije svidelo, ignorisali su "udarac po džepu", pa se Dinamo u zvaničnom saopštenju zahvalio zaposlenima u klubu, B timu i fudbalskoj školi što su prihvatili meru o neophodnoj seči plata.

- Hvala svima koji su uz razumevanje teške i neizvesne situacije prihvatili odluku kluba. Ova odluka, koju nije bilo lako doneti, nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije, te u trenucima kada su fudbal i sport potpuno zaustavljeni u Hrvatskoj iA svetu - navodi se u saopštenju.

Kao što je poznato, rukovodstvo Dinama je donelo odluku po kojoj igrači i treneri ostaju bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatiće im se u redovnim rokovima, dok će se trećina primanja isplatiti u roku od šest meseci od datuma odigravanja prve sledeće zvanične utakmice.

- Svi članovi kluba moraju podneti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi. Uprava kluba ovim merama želi da zaštiti svoju radnu zajednicu i svakog pojedinca, od zaposlenih u klubu do prve ekipe i osigurati da niko od zaposlenih ne ostane bez posla u ovom teškom periodu - ističe se još u saopštenju.

"Modri" su se našli na udaru medija i javnosti, koji njihov potez nazivaju "nemoralnim, sramotnim i sebičnim". Meta je pre svih kapiten, Albanac Arijan Ademi, koji godišnje zarađuje 657.000 evra, a u vreme virusa korona minimalna su primanja onih koji su prvi na udaru u prodavnicama, apotekama... Poručuju da mu treba oduzeti traku, posebno zbog činjenica da mu je Dinamo izašao u susret kad je zbog dopinga bio suspendovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Рашо

26.03.2020. 19:49

Шта је сада, Шиптари не ваљају кад хоће плату а добри су кад нападају Србе?

Синај

27.03.2020. 03:18

Шипац је добар док га не уједеш после се поздрави и што даље од њега.Никад ти неће заборавити,кад га једном изсаш.