BEOGRAĐANI odnedavno imaju priliku da piju kafu u društvu omiljenih filmskih, televizijskih i animiranih likova, jer je u novootvorenom "Film kafeu", jedinstvenom takve vrste u celoj zemlji, uživanje u šoljici espresa ili kapučina spojeno je sa užitkom gledanja filma na platnu.

- Projekcije počinju svake večeri u 19 časova, a vikendom u podne puštaćemo animirane filmove za decu - kažu u "Film kafeu". - S obzirom na to da deca ne piju kafu, njima će se služiti kokice, kao tradicionalno bioskopsko posluženje.

Među zvanicama prve radne večeri "Film kafea" bili su čuveni muzičar Inspektor Blaža i glumac Slaviša Čurović.

- Veliki sam filmofil i oduševljen sam zbog otvaranja ovog mesta, jer mnogo je bolje gledati film na velikom platnu, nego na televizoru - rekao je Blaža za naš list. - Film nije bez razloga proglašen umetnošću, jer ima moć da oplemeni čoveka.

Za glumca Slavišu Čurovića, crnogorskog Del Boja kako ga zovu, koji trenutno ima noseću rolu u seriji "Crveni mesec", novo mesto je oaza opuštanja i mira:


PROČITAJTE JOŠ: Veliki sukob Netfliksa i bioskopa zbog filma "Irac" (VIDEO)


- Mislim da je gledanje filma uz neko piće jedan od najvećih ugođaja koje čovek sebi može da priušti. Ovo mesto je dovoljno tiho da se uživa u opuštenoj atmosferi uz dobru filmsku priču.