SPASOVSKI O INCIDENSTU U TETOVU: Biće otkriveno ko je mahao zastavom "velike Albanije", i to baš brzo

Novosti online

21. 08. 2023. u 23:18

MINISTAR unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je danas da očekuje da će biti otkriven identitet osobe koja je u Tetovu mahala zastavom "velike Albanije" tokom posete prištinskog premijera Aljbina Kurtija.

СПАСОВСКИ О ИНЦИДЕНСТУ У ТЕТОВУ: Биће откривено ко је махао заставом велике Албаније, и то баш брзо

Foto: Fotomontaža

Zastava s mapom takozvane "velike Albanije" koja obuhvata delove Severne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Grčke, vijorila se na koncertu koji je na centralnom gradskom trgu organizovala Opština Tetovo 12. avgusta povodom privatne posete lažnog premijera Kosova Aljbina Kurtija, piše Informer.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je 18. avgusta fotografiju čoveka koji je mahao zastavom velike Albanije na trgu u Tetovu i pozvalo građane da jave policiji ako ga primete ili ima neku informaciju.

Ministar je ponovio da čovek koji je to uradio nije zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Severne Makedonije, kako su objavili neki mediji, ali je rekao da njegov identitet još nije poznat.

- Imamo informacije koje već prikupljaju kolege i iz Sektora unutrašnjih poslova Tetovo i na nivou MUP-a. Mislim da će biti utvrđen identitet ove osobe. Klasifikacija je svakako krivično delo prema preporukama javnog tužioca i na osnovu toga će biti preduzete odgovarajuće mere - rekao je Spasovski novinarima.

Dodao da je na skupu u Tetovu bilo i ljudi koji nisu državljani Severne Makedonije i da, će, ako se utvrdi da je reč o stranom državljaninu, biti raspisana međunarodna poternica i iskorišćeni svi zakonski mehanzmi da slučaj bude rešen.

Spasovski je tako odgovorio na pitanje o tome da li se možda radi o osobi iz Prištine, koja je do sada odbacivala zahteve Skoplja za estradiciju onih koji su optuženi u Severnoj Makedoniji.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola