BIA UPOZORILA NA PLAN PRIŠTINE: Sve se će uraditi uoči Vidovdana

Novosti online

24. 06. 2023. u 10:18

PETAR Petković direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je na konferenciji na da je BIA upozorila da je plan Prištine bio da to urade uoči Vidovdana.

БИА УПОЗОРИЛА НА ПЛАН ПРИШТИНЕ: Све се ће урадити уочи Видовдана

Foto: MUP RS/Vikipedija/Ilustracija

- Dakle na vreme smo, mnogo sati pre ove akcije koja se dogodila sinoć u Zvečanu, obavestili određene obaveštajne strukture i najmoćniju silu na svetu. To je dokaz koji jasno pokazuje ono što smo saznali. A to je da je plan Aljbina Kurtija i Prištine bio da oružje koje su prikupljali od ljudi koji nisu imali dozvole, sada podmetnu Srbima da bi to bio povod za nova hapšenja i krize. Dakle, 26, pre četiri dana, bez ikakve najave, iz stanice KP u Kosovskoj Kamenici, transportovana je izvesna količina Zolja, Osa, eksploziva, mina, kalašnjikova, u sedište regionalne direkcije KP u Gnjilanu.

Petković je na konferenciji pokazao dokument broj 571-013/2023 koji je poslat 23.6.2023. godine u rano jutro najmoćnijoj zemlji sveta.

- Ovde imam deo informacija koje su naše službe, BIA, pronašle, i obavestile najmoćniju zemlju na svetu i obaveštajnu službu na svetu, o planovima i namerama Prištine i Kurtija. Ovaj dokument broj 571-013/2023 koji je poslat 23.6.2023. godine u rano jutro. Dakle mnogo sati pre nego što se dogodila navodna akcija u Zvečanu. U dokumentu piše sledeće: BIA je prikupila informacije da prištinske institucije i njihove službe na planu dalje destabilizacije pripremaju nova hapšenja Srba i izazivanje međuetničkih oružanih sukoba i proterivanje Srba sa severa. Na tom planu pripadnici KP ilegalno vatreno oružje i municiju koju su prethodnom periodu zaplenili od građana albanske i srpske nacionalnosti, transportuju iz svih podstanica u regionalne direkcije, a potom prevoze u bazu Belvedere u južnom delu KM. Njihova namera je da oružje i municiju zloupotrebe za hapšenja pojedinih Srba, ili uskladište na odabranim lokacijama na severu, a onda ih navodno pronađu i optuže Srbe za pripremu oružanih sukoba - rekao je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (69)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)