OSUDE POVODOM NAPADA NA LAVA PAJKIĆA: Nasilje mora da bude sankcionisano

Novosti online

10. 06. 2023. u 19:56

ČLANOVI Srpske napredne stranke najoštrije su osudili napad, koji se sinoć dogodio, na državnog sekretara Lava Pajkića.

ОСУДЕ ПОВОДОМ НАПАДА НА ЛАВА ПАЈКИЋА: Насиље мора да буде санкционисано

Foto: Printskrin

- I ujedno, pozivam nadležne organe da što pre reaguju, jer se na nasilje bilo koje vrste ne sme ćutati, ono mora biti sankcionisano. Srbija je zemlja pristojnih ljudi, zemlja u kojoj je nulta tolerancija prema nasilju i zemlja u kojoj se zajedno borimo protiv svakog vida nasilja. I Srbija mora da ostane zemlja u kojoj širenje mržnje, ovakvi napadi i nasilje ne samo da nije prihvatljivo, već mora da bude uvek i u svakom slučaju sankcionisano - poručila je Milica Nikolić.

Napad je osudila i potpredsednik Glavnog odbora SNS Nevena Đurić.

- Imajući u vidu ažurnost i posvećenost svih relevantnih državnih organa sigurna sam da će počinioci biti pronađeni i privedni pravdi. Međutim, ni manje, ni više, ovaj sramni napad dogodio u danu kada je održan opozicioni politički protest za koji sami organizatori kažu da je "protiv nasilja." I svake nedelje smo svedoci da je za tzv. elitu iz prozapadne opozicije sve tobož "protiv nasilja", a sve vreme dominira, a na kraju kulminira i završi se scenama nasilja. Građani Srbije ne žele ovakve nemile scene i događaje u svojoj zemlji, ne žele nikakav vid nasilja, ne žele izlive agresije i mržnje. Građani Srbije žele pristojnost i mir. Žele uspešnu Srbiju, a mi, naprednjaci smo rešeni da se svim srcem i svom snagom borimo za to - rekla je Đurić.

Osim nje, ovaj napad je oštro osudio i čaln Predsedništva SNS-a Miloš Terzić.

- Najoštrije osuđujem kukavički napad na Lava Pajkića i pozivam nadležne organe da hitno reaguju i procesuiraju odgovorne za ovaj gnusni čin. Ovaj napad je direktna je posledica kampanje mržnje i nasilja koju forsira najveći deo opozicije u Srbiji.

Neophodno je stati na put onima koji sprovode nasilje, jer ne trpe drugačije mišljenje. U tome poslednjih meseci najviše prednjače takozvani borci protiv nasilja koji gotovo svakodnevno isto propagiraju. Svesni da građanima Srbije ništa ne mogu da ponude, ali i u potpunom odsustvu političke ideje, plana i programa pribegavaju sramnom fizičkom nasilju nad neistomišljenicima.

Zato je neophodno da napadači na Pajkića budu privedeni pred lice pravde i da shodno tome odgovaraju za svoja nedela. Takođe, krajnje je vreme da se Srbija ujedini i iskaže jasan prezir prema onima koji na vlast žele da dođu putem nasilja i ulice, a čija retorika podstiče ovakve monstruozne i bezočne napade koji prelaze svaku granicu ljudske i političke pristojnosti - kaže Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (182)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna