FUNKCIONER SPS i kandidat ove partije za gradonačelnika Beograda na poslednjim izborima Toma Fila ogradio se od Srba na Kosovu i Metohiji.

Carica Sveta

22.12.2022. 00:31

Bože dragi. Da se čovek nasmeje . Ili da zaplače. Pa barikade imaju najviše i iskkjučive veze sa politikom prištinskih vlasti. Sa nasiljem nad Srbima na KiM. Sa nepoštovanjem sporazuma. Koliko espesovcima treba pepela da se pospu po glavi, pošto su stalno u nekim situacijama koje su ili kontradiktorne ili sramne. Srbi na KiM su se sami organizivali, nisu oni retardirani pa ne znaju šta se njima dešava. Njihovim životima, imovini, pravnoj sigurnosti, bezbednosti dece u vrtićima, ljudi u zgradama, stanivima, u domaćinstvima, vinarijama, u manastirima, crkvama. Pa čak i na grobljima. Ja 2020 nisam htela da se vratim u firmu , među kolege koje su mi obile i pretumbale kancelariju, među kolege koje sam upozorila da poštuju mere protiv kovida 19, pa su me i za to ismejali. Kasnije su se pokajali za sve gadosti.. Ali nisam htela da budem ni blizu primituvaca. Ni blizu. A Srbi na KiM trpe i žive nasilje svakodnevno, i opstaju tamo gde su rođeni. Gde su im koreni. I onda posmatram ove beogradske političke dokoličare koji govore o njima. O njihovom pravu da se samoorganizuju. A ne primećuju naoružavanje Albanaca koje traje godinama unazad. A sada je zaokruženo i barjaktarima. Protiv koga je nabavljeno to naoružanje, suprotno rezoluciji, sporazumima, uključujući i Kumanovski. Koliko ja znam, tamo je trebalo da se izvrši demilitarizacija nakon 1999 godine. A to sam slušala i od predstavnika SPS a u nekim emisijama. Ne znam šta da mislim. Valjda je dolivanje ulja na vatru postalo princip umesto međunarodnig javnog prava. I bolje Sarmat na dužnosti, nego Kisindžerov mirovni predlog. Kako hoćete. Ali Srbe na barikadama, na KiM treba da pozlatite. To su ljudi, a vi ste govna.

Alen

22.12.2022. 06:03

Sta se to dogana u SPS-u gospodine/druze Dacicu? Provokacija ruskog ambasadora na SPS Kongresu, ograda SPS funkcionera od Srba iz KiM i sta je sledece? Netko te minira Ivice.

ĐoniSvetac

22.12.2022. 08:30

Realno , na KiM narod misli svojom glavom i prevashodno je njihova glava u torbi svaki dan pod EUKurtijevim terorom i genocidom,tako da nema koga da oni slušaju niti da im neko govori kako će oni da čuvaju svoju ,a posredno i naše glave ...tako da je Fila u pravu da SPS nije imao mogućnosti da utiče na ljude !!!