SRETEN LUKIĆ DOČEKAO SLOBODU: Oglasio se branilac Branko Lukić - Još 2019. ispunio uslove za izlazak iz zatvora

S. J. M.

10. 10. 2021. u 18:13

POLICIJSKI general Sreten Lukić pušten je iz zatvora u Sheveningenu, a njegov branilac Branko Lukić za "Novosti" kaže da je predsednik Mehanizma u Hagu Karmel Ađijus dve i po godine držao u fioci zahtev za puštanje na slobodu generala Lukića.

СРЕТЕН ЛУКИЋ ДОЧЕКАО СЛОБОДУ: Огласио се бранилац Бранко Лукић - Још 2019. испунио услове за излазак из затвора

Foto: Novosti arhiva/N. Fifić

- Sreten Lukić je dve i po godine proveo više u zatvoru nego što je trebalo. On je morao u maju 2019. godine da izađe na slobodu. Sreten Lukić je čovek koji je imao operaciju na otvorenom srcu i u njegovom slučaju od Haškog suda nije bila samo nezainteresovanost za slobodu, nego i za njegov ljudski život - rekao je branilac.

Branko Lukić je dodao da je predsednik Mehanizma u Hagu Karmel Ađijus dve i po godine je ignorisao i držao u fijoci zahtev za puštanje na slobodu nakon 2/3 odslužene kazne.

- Tražio je priznanje krivice iako on ne sme da odlučuje da li su oni rehabilitovani, već samo da sprovede mišljenja i stavove nadležnih iz država gde osuđeni Srbi u Hagu izdržavaju kazne - rekao je Branko Lukić.

Šta posle 16 godina robije o povratku generala Lukića kaže njegova supruga čitajte u štampanom izdanju "Večernjih novosti".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

KAKO IZGLEDA HAŠKA PRAVDA: Srbima deset vekova robije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri