Oteo trudnu ljubavnicu, uspavao je, uradio joj abortus i ostavio usred nedođije: Šokantna priča šta je sve činio “Bosanski Mengele“! (FOTO +VIDEO)

Novosti Online

13. 12. 2019. u 18:07

Sa trojicom pomagača obučenih u policiske uniforme izveo je otmicu. Kasnije je izazvao i dva udesa u kojima je jedna osoba stradala, a jedna ostala invalid

Отео трудну љубавницу, успавао је, урадио јој абортус и оставио усред недођије: Шокантна прича шта је све чинио “Босански Менгеле“! (ФОТО +ВИДЕО)

Ilustracija Foto: Depositphoto

PRIČA iz 1997. godine, kada se dogodila, zbog monstruoznosti je šokirala sve koji su je čuli. Posebno zbog toga što je zločin počinio lekar koji je bio poznat u celom tom kraju. Zločin se desio u septembru 1997, a počinio ga je tadašnji direktor Doma zdravlja u Loparama Dragomir Kerović. U to vreme je bio i poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. On je oteo trudnu ženu s kojom je bio u vanbračnoj vezi, nasilno je uspavao i uradio joj abortus, a potom je ostavio, doslovno, u “nedođiji” da se snalazi kako ume.

Pošto se u blizini nalazila kasarna, devojku koja je tada imala 27 godina pronašli su vojnici i spasili joj život.

Tu bi se cela priča i završila da nije bilo pritiska ženskih nevladinih i međunarodnih organizacija. Proces Keroviću trajao je godinama. “Bosanski doktor Mengele“, kako su ga tada mediji prozvali, osuđen je tek 2004, na četiri i po godine zatvora.

Odležao je robiju, a potom se bez problema vratio u profesiju i u politiku, ali i u rubrike crne hronike. Izazvao je dve saobraćajne nesreće u kojima je jedan čovek poginuo, a jedan ostao invalid. Zatim je 2015. oborio pešaka na pešačkom prelazu u Loparama i to pokušao da prikrije.

Međutim, vratimo se slučaju nesrećne devojke. Početkom rata sa porodicom iz Tuzle odlazi u Bijeljinu, da bi po njegovom završetku došla u Lopare gdje je radila kao konobarica. Tu upoznaje Kerovića, tada veoma uticajnu ličnost u tom kraju, te s njim stupa u vanbračnu vezu u kojoj ostaje u drugom stanju.

Kerović, koji je imao suprugu i DECu, traži od devojke da abortira, što ona odbija nakon čega joj se život pretvara u pakao. U septembru 1997. godine Kerović, sa trojicom pomagača obučenih u policijske uniforme, otima djevojku i odvozi u Dom zdravlja u Loparama. Devojka, koja je tada bila u sedmom mesecu trudnoće, je oteta iz kuće u Bijeljini gde je živela sa roditeljima.

Kada su stigli u Lopare pod okriljem noći su ušli u Dom zdravlja. Tamo je Kerović, koji inače po struci nije ginekolog, devojku nasilno uspavao i faktički ubio dete koje je sukoro trebalo dase rodi. Posle toga devojku su iz automobila izbacili na jednoj livadi u selu LJeljenča nadomak Bijeljine.

Svoje pomagače nagradio je sa 500 nemačkih maraka, što su to oni kasnije pred sudom i priznali. A pomagači su mu bili Milan Milovanović i Radoslav Popović. NJih dvojicu je Keroviću preporučio Živan Ilić iz Brčkog, te su sva trojica osuđeni.

Milovanović i Popović su osuđeni na po tri godine zatvora, dok je Ilić osuđen na jednu.

Delom je ovaj slučaj prekriven i velom misterije zbog nerazjašnjene smrti mladića Milana Kovačevića u porostorijama Doma zdravlja. On je pronađen u garaži, gde se navodno zaključao, upalio motor automobila i ugušio se. Bio je zaposlen u Domu zdravlja kao vozač.

Kovačević je bio Kerovićev rođak koji mu je pre izvršenja zločina dao policijsku motorolu. Upravo je ta motorola bila jedna od ključnih dokaza u slučaju protiv Kerovića i njegovih pomagača.

Da je smrt Kovačevića sumnjiva tvrdi i Bratislav Zdravković, bivši policajac, a danas privatni detektiv.

– S tim se mladićem desilo ono što inače dešava svima onima koji mnogo pričaju. Ptičice koje pevuše istinu završavaju u zatvorenom kavezu bez vazduha - slikovit je Zdravković.

Mnogi o zločinu nad devojkom i smrti Kovačevića ni danas ne vole da govore. Iako je prošlo od toga više od dvadeset godina. To potvrđuje Risto Radić, penzionisani načelnik i komandir PU Lopare.

– Mnogo njih strahuje od Kerovića. Malo je ljudi koji bi mu se suprotstavili. Poznajem ljude koji o ovome znaju koliko i ja, neko manje neko više, ali nisu bili spremni da to kažu - tvrdi Radić.

Nakon monstruoznog zločina koji je učinio, Keroviću nije ni na jedan dan oduzeta lekarska licenca. Vratio se u Dom zdravlja Lopare i tu radio sve do ove godine kada je, po novoj sistematizaciji, dobio otkaz kao tehnološki višak. Prema našim saznanjima, devojka koju je oteo sada živi u Americi gde je zasnovala porodicu.

Često je menjao i stranke. Bio je član SDS-a kada je ušao u politiku, 2016. je kao kandidat Srpske narodne stranke pobedio na lokalnim izborima i postao odbornik u SO Lopare. Da bi danas, kako tvrde upućeni, bio štićenik lokalnog SNSD.

Iako bez jednog oka, koje je izgubio u sumnjivim okolnostima, često na društvenim stranicama objavljuje fotografije i snimke svojih brzih vožnji po putevima u BiH.Autor: Fokus.ba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

trovanje mozgova

14.12.2019. 02:14

Opet žene nevinašca,muškarci monstrumi..ona jadna andjeo sa najboljim namerama a on djavo sa zlim planovima.kako je lako upravljati masama sa propagandom. Niko se ne pita kad se muškarac okrene nasilju da li je bio na to nateran.

Ivan

14.12.2019. 08:58

@trovanje mozgova - Ubio dijete, kasapio ženu, gazi ljude autom, ubije rođaka, a tvoj komentar: možda je žena kriva. Kakvih sve monstruma danas ima?

Konju 1 dan

14.12.2019. 10:42

@trovanje mozgova - Bato, dugačak je život....zamisli da je to bila tvoja ćerka, žena....

Bobo

14.12.2019. 08:09

Ovaj "trovanje mozgova" nije dobar. Nije moguće da neko tako razmišlja. Ovaj "dr" u Americi nikad ne bi izašao iz zatvora, a o njemu i sudijama koji su mu sudili bi se snimale serije ili makar filmovi.

djordje

14.12.2019. 10:54

e stvarno ste preterali sa “Bosanski Mengele“ ,nije ni za izjednacavati ,po masovnosti i posledicama zlocina, motivima , ideologiji spregnutosti svih faktora nemackog naroda vere i drzave i ovog coveka gansterskog mentaliteta.