NOVA dokumentarna serija “Netfliksa” bavi se slučajem Henrija Lija Lukasa, serijskog ubice koji je priznao ubistva više stotina ljudi. To nije bilo sve. Osim priznanja, u detalje je opisao žrtve i zastrašujuće načine na koje ih je ubio.

Pročitajte još: Misterija sličice 313: Svet nije ni trebalo da vidi ovaj detalj ubistva Džona Kenedija (VIDEO)

Međutim, Lukasova priznanja mnoge su navela da posumnjaju u njegove priče. Štaviše, advokati, novinari i forenzičari jednostavno nisu mogli da poveruju da je izvodljivo da samo jedan čovek počini sva ta ubistva.

Zahvaljujući istrazi, počeli su da pronalaze rupe u njegovim priznanjima o naizgled beskonačnom nizu ubistava. Upravo su zbog toga mnogi slučajevi ponovno otvoreni, što je uznemirilo porodice žrtava koje su u njegovim priznanjima pronašle završetak svojih tragičnih priča.

Tokom osamdesetih su ga nazvali "The Deadly Drifter", ali zbog sumnje u njegovo priznanje dobio je i novi nadimak - "The Confession Killer".

Ova petodelna dokumentarna serija istražuje istinu iza Lukasa i načine na koje je njegova priča pokazala koliko je pravni sistem u SAD-u nedorastao istraživanju teških i kompleksnih zločina.

(index.hr)