Opisao stotine ubistava do detalja, onda istražitelji otkrivaju nešto šokantno: Zapanjujući slučaj serijskog ubice

Novosti Online

22. 11. 2019. u 19:03

Описао стотине убистава до детаља, онда истражитељи откривају нешто шокантно: Запањујући случај серијског убице

Francisco Kjolseth/The Salt Lake Tribune via AP

Amerikanac Henri Li Lukas priznao je toliko zločina da policija i javnost prosto nisu mogli da veruju
NOVA dokumentarna serija “Netfliksa” bavi se slučajem Henrija Lija Lukasa, serijskog ubice koji je priznao ubistva više stotina ljudi. To nije bilo sve. Osim priznanja, u detalje je opisao žrtve i zastrašujuće načine na koje ih je ubio.

Pročitajte još: Misterija sličice 313: Svet nije ni trebalo da vidi ovaj detalj ubistva Džona Kenedija (VIDEO)

Međutim, Lukasova priznanja mnoge su navela da posumnjaju u njegove priče. Štaviše, advokati, novinari i forenzičari jednostavno nisu mogli da poveruju da je izvodljivo da samo jedan čovek počini sva ta ubistva.

Zahvaljujući istrazi, počeli su da pronalaze rupe u njegovim priznanjima o naizgled beskonačnom nizu ubistava. Upravo su zbog toga mnogi slučajevi ponovno otvoreni, što je uznemirilo porodice žrtava koje su u njegovim priznanjima pronašle završetak svojih tragičnih priča.

Tokom osamdesetih su ga nazvali "The Deadly Drifter", ali zbog sumnje u njegovo priznanje dobio je i novi nadimak - "The Confession Killer".

Ova petodelna dokumentarna serija istražuje istinu iza Lukasa i načine na koje je njegova priča pokazala koliko je pravni sistem u SAD-u nedorastao istraživanju teških i kompleksnih zločina.

(index.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije