POSLEDNJI KRIK VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Kinezi predstavili virtuelnog voditelja TV dnevnika (VIDEO)

Tanjug

10. 11. 2018. u 09:42

Sinhua je istakla da je virtuelni voditelj od sada punopravni član njene ekipe, sa nimalo zanemarljivim adutom koji će, zasigurno, odjeknuti u zapadnim medijima

 ПОСЛЕДЊИ КРИК ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ: Кинези представили виртуелног водитеља ТВ дневника (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Kineska novinska agencija Sinhua predstavila je prvog virtuelnog televizijskog voditelja, čiji su glas, izrazi lica i pokreti identični čovečijim, a uz to je sposoban da samostalno reaguje na video-snimke u direktnom prenosu i da čita tekstove poput profesionalca od krvi i mesa.

"Poslednji krik veštačke inteligencije" Sinhua je predstavila zajedno sa kompanijom koja se bavi internet pretraživačima, Sogou.com, na petoj svetskoj konferenciji o internetu u provinciji DŽeđijang, prenose francuski mediji.

Prvi prezenteri kao produkti veštačke inteligencije pojavljivaće se na različitim Sinhuinim kanalima, pre svega na programima na engleskom i kineskom jeziku, kao i na velikoj kineskoj društvenoj mreži WeChat ili, pak, na veb stranici televizijskog kanala kineske novinske agencije.

Sinhua je istakla da je virtuelni voditelj od sada punopravni član njene ekipe, sa nimalo zanemarljivim adutom koji će, zasigurno, odjeknuti u zapadnim medijima - može da radi 24 sata bez prekida, sedam dana u nedelji. Postoji mogućnost da se veštačka inteligencija, kad je reč o odnosima s javnošću, primeni i na druge sektore, kao što su bankarstvo ili medicina.

— Riccardo Montis (@RiccardoMontis) November 9, 2018


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije