Policijska uprava Foča potvrdila je „Novostima“ da je P.M. iz sela Ostrmci u petak pola sata pred ponoć, izdahnuo od posledica povreda koje mu je naneo sin P.N.


Posle prepirke u kući, koja nije bila prva i nije se pretpostavljalo da će biti i poslednja, sin je ocu „hladnim oružjem“, najverovatnije nožem, naneo telesne povrede.


Usled zadobijenih povreda nesretni otac je na mestu događaja izdahnuo. Lekari su samo konstatovali smrt i slučaj je predat policiji OJT Trebinje koje radi istragu.


Osumnjičeni sin će, posle policijske „obrade“, biti odveden kod nadležnog tužioca koji će da oceni da li će za njega biti određen pritvor. Policijsko zadržavanje je nešto što se podrazumeva.


Uviđajem na mestu događaja, kojim rukovodi tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, treba da se utvrdi kako je zaista došlo do ove teške porodične tragedije. Sledi saslušavanje eventualnih svedoka, veštačanje i obdukcija tela nastradalog.


- Svađe je, vazda, bilo između njih dvojice, ali nismo verovali da je moglo da dođe do ovako svirepog čina – pričaju komšije.


Pročitajte još: UŽASI NE PRESTAJU, PORODIČNA TRAGEDIJA U NOVOM KNEŽEVCU: Sin ubio oca pa izvršio samoubistvo, komšija zatekao jeziv prizor


Samo pre nekoliko dana zajedno su radili u njivi i vladao je mir u kući. Nekad je bilo i šešćih rasprava u njihovoj kući, ali se nisu tukli, a tek nije bilo na pomolu ovako nešto. Vešto su skrivali od komšija što se spore, pa nije bilo preporučljivo da se bilo ko meša u njihove odnose. Niko ne zna da li je, kojim slučajem, osumnjičeni za oceobustvo bio pod uticajem alkohola ili da li se lečeni nervni bolesnik.