Haradinaj: Granica bile veća briga od borbe protiv korupcije

Beta

20. 08. 2019. u 09:41

Харадинај: Граница биле већа брига од борбе против корупције

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj Foto Tanjug-AP

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je imao "većih briga" od borbe protiv korupcije te da se bavio temom promene granica, "koja je dovela zemlju pred vanredno stanje"

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je imao "većih briga" od borbe protiv korupcije te da se bavio temom promene granica, "koja je dovela zemlju pred vanredno stanje", preneo je Kossev."Premijer koji mora da čuva teritoriju ne može da se vrati rešavanju unutrašnjih pitanja poput korupcije", kazao je sinoć Haradinaj tokom gostovanja na prištinskoj televiziji T7.

On je dodao da kada se bude uverio da je pitanje promene granica potpuno zatvoreno "planira da se bave unutrašnjim temama".


PROČITAJTE JOŠ: Meta: Albanija ne treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine

Haradinaj je dojučerašnju saradnju sa Demokratskom starnkom Kosova (PDK) Kadrija Veseljija, ocenio kao loše iskustvo.

Kako je rekao, PDK ga je ometala u vezi sa "najvažnijim nacionalnim pitanjima", kao i da ne želi da sarađuje sa strankom predsednika kosovske Skupštine Veseljija.

Haradinaj je potvrdio da nije obavestio lidera PDK, svog koalicionog partnera, da će podneti ostavku na mesto premijera Kosova, a kao razlog za to je naveo da Veselji "nije ostavio prostor" za razgovor o osetljivim temama.

"Zašto upozoriti čoveka koji je u Vašingtonu rekao da Haradinaj razgovara sa Amerikom kao i sa Srbijom?! Nije mi ostavio prostora da razgovaramo o takvim temama", rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Uf timi imaš Brigu

20.08.2019. 13:14

Ti brineš zato što si Gladan nikad ti Dosts Vi Albanci teške Lopužee sve Hoćete a Nepitste drugu Stranu kako se Oseća. Tebe Haradinaj treba u Zatvor barem 10Godina Dosta je bilo Tvoje Tiranije I Maltretiranja .

Xy

20.08.2019. 20:26

@Uf timi imaš Brigu - Uh,što ti je bogat rečnik a za pravopis da i ne pricam.Mora da si "pravi"srbin.

Nikola

21.08.2019. 02:10

@Uf timi imaš Brigu - Uze mi reci iz usta,a to i nije bas higijenski. Xd