TREBA li opozicija već sada da se izjasni za bojkot redovnih izbora 2020. godine, ili da sa tom odlukom sačeka još neko vreme, kako bi pokušala da se izbori za ispunjenje svojih zahteva vezanih za izlazak na birališta, dilema je koja je unela novi šum u redove opozicionih snaga okupljenih oko Saveza za Srbiju.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas mišljenja je da ne treba čekati, jer smatra da vlast neće ispuniti njihove uslove i da se već sada može saopštiti da od učešća na narednim izborima nema ništa.

Gotovo istovremeno, lider DS Zoran Lutovac poručio je da opozicije neće biti na izborima ako oni ne budu fer, već da će ona biti s narodom na ulici. Lutovčeve reči, međutim, kako nam pojašnjava Aleksandra Jerkov, potpredsednica DS, ne znače da su demokrate već podigle ruku za bojkot. Ona kaže da naizgled deluje da je došlo do razjedinjavanja u SzS po pitanju izlaska na izbore, ali i da nije na političarima da kažu da je njihov cilj bojkot izbornog procesa.

Pročitajte još - Jovičić: Đilas nije bio bogatiji pre politike, kao što tvrdi

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović, na drugoj starni, smatra da na redovne izbore 2020. treba izaći i da pozivi na bojkot deluju kao još jedna u nizu ideja o podrivanju snage ljudi na protestima.


ODLUKA NA JESEN

NARODNA stranka Vuka Jeremića odluku o bojkotu ostavlja za kasnije, pa kako poručuju, ako vlast do kraja septembra ne obezbedi uslove za fer i demokratske izbore, sledi kampanja bojkota.