Bogoljub Karić ponovo izabran za predsednika PSS

Tanjug

16. 06. 2019. u 20:46

Bogoljub Karić danas je na Izbornoj skupštini ponovo izabran za predsednika Pokreta snaga Srbije, saopšteno je iz te stranke.

Богољуб Карић поново изабран за председника ПСС

Bogoljub Karić / Foto Tanjug

Bogoljub Karić danas je na Izbornoj skupštini ponovo izabran za predsednika Pokreta snaga Srbije, saopšteno je iz te stranke.

Zbog poslovnih obaveza on nije mogao da prisustvuje sednici, ali je uputio predlog za rešavanje problema Kosova i Metohije po kome bi Evropska unija istovremeno i preko reda trebalo da primi sve države Balkana, koje još nisu članice, a čime bi se, kako smatra, izbegle sve konfrontacije, navodi se u saopštenju.

Na Izbornoj skupštini istaknuto je da je Srbija bila i da će ostati zemlja mira, da je Pokret svestan da se sudbina države “lomi” na Kosmetu, ali i da se nikada ne smemo odreći svoje postojbine.

Za zamenika Pokreta ponovo je izabran narodni poslanik Dragomir J. Karić.

Supruga Bogoljuba Karića i narodna poslanica Milanka Karić podsetila je na ono sa čim se Pokret suočavao tokom 15 godina od osnivanja i istakla da je PŠ - BK iz svega izašao još jači i ujedinjeniji.

Takođe, navedeno je da je cilj PSS - BK da Srbija postane država socijalne pravde, da se zaustavi pad nataliteta, unapredi poljoprivreda u Vojvodini...

“Nudimo program jake, moderne, ekonomski i tehnološki razvijene Srbije, ali i Srbije koja neće zaboraviti žrtve na Košarama i Paštriku, kao što naši preci nisu zaboravili ni Cer, ni Kolubaru, ni Kajmakčalan. Naš cilj je da Srbija ne bude ničija već svoja, da bude cenjena država u porodici evropske zajednice naroda. Srbiji nisu potrebni gospodari, već sluge naroda”, naglašeno je u programu PSS - BK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)