Priština i Prizren proglašeni za glavne gradove tzv. države Kosovo

Beta

17. 05. 2018. u 21:47

Skupština samoproglašenog Kosova usvojila je danas Zakon o glavnom gradu Kosova - Prištini, i istovremeno proglasila Prizren istorijskim glavnim gradom

Приштина и Призрен проглашени за главне градове тзв. државе Косово

Foto: AP

Skupština samoproglašenog Kosova usvojila je danas Zakon o glavnom gradu Kosova - Prištini, i istovremeno proglasila Prizren istorijskim glavnim gradom.


Skupština nije prihvatila zahtev predsednika tzv. države Kosovo Hašima Tačija da još jednom razmotri i ukine član 34 Zakona o trgovačkim društvima, čime će on nakon objavljivanja u Službenom listu Kosova stupiti na snagu.


Istovremeno parlament je u prvom glasanju u načelu usvojio zakon kojim se priznaje radni staž Albancima zaposlenim u obrazovanju od 1991. do 1999. godine.Skupština je usvojila zakon o zaštiti potrošača i nacionalni program ostvarivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju za period 2018-2022 godine.


Skupština je razmotrila i godišnji izveštaj Kancelarije regulatora energije za 2017 godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Toko

17.05.2018. 22:36

Ju, ju, ju! Rasturise i izmenise sve sto je Srpski narod vekovima gajio. Sad ce od Srpskih svetinja da prave burkdzinice. Nek nam je bog u pomoci, oni su kao korov, guse i osvajaju. A nato baca kasetne. Ne daju nam ni da se branimo, sa ponosom i castcu protiv zle sile. Sacuvaj nas boze.

драгана

18.05.2018. 11:41

@Toko - Nije ovo kraj.Ne govorite u prošlom vremenu.Kraj Vaš i kraj moj nije istovremeno kraj sveg srpskog naroda Za Vas ili mene kraj našeg života je NAŠ kraj sveta,ali nije i za svet.Mislim da mi nemamo sve informacije i nema mesta očajanju.Spolja izgleda strašno, ali tek ćemo videti šta će biti.

Likkk

17.05.2018. 22:37

Xaxaxaxa vidi im zastavice u skupstini bruka to je kao da se zoves Radomir al te svi zovu Milica xaxaxaxa igraju se deca drzave.