- SLABA mi je uteha što je počinitelj uhvaćen, moju ćerku ništa ne može da vrati. Bila je vredna i dobra devojka, veliki borac, a sada je nema. O svima nama se starala... Ne mogu da verujem da je nastradala. Ovako, očiju punih suza, priča za "Novosti" Jelica Stanković, majka tragično nastradale Bojane (34), na koju je 30. januara u Velikoj Moštanici, dok je prelazila ulicu, naleteo automobil marke "ford" i naneo joj povrede od kojih je preminula u bolnici dan kasnije.

Policija je u sredu uhapsila Darka J. (31), koji se tereti da je kobne večeri usmrtio Bojanu. Istragom je utvrđeno da svoje vozilo nije zaustavio posle nesreće koju je izazvao, a na osnovu oštećenja automobil je identifikovan u Maloj Ivanči. On će uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela - teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u nezgodi - u četvrtak, 6. februara biti priveden na saslušanje u Drugo osnovno tužilaštvo. - Bojana je svakog dana išla u Žarkovo na posao.

Pročitajte još - TRAGEDIJA U VELIKOJ MOŠTANICI: Nemanja umesto na rođendan otišao u smrt

Verovatno je tog dana zakasnila na prvi autobus posle posla, pa je sačekala sledeći - kaže, za "Novosti", Zoran Nestorović, šef prve smene u restoranu "Srbija", u kom je Bojana radila 13 godina. - Na samo 200 metara od kuće, verovatno dok je prelazila na drugu stranu kolovoza na nju je naleteo automobil i odbacio je pet- naestak metara. Ljudi koji su se tu zatekli odmah su se razbežali, a vozač "forda" se nije ni osvrnuo, već je produžio dalje. Ekipa Hitne pomoći brzo je došla na mesto nesreće iprevezla devojku do bolnice, ali nije joj bilo spasa.

Sestra i majka nastradale devojke Foto P. Milošević


- Uvek je kući dolazila na vreme, a kada je trebalo da se zadrži, poslala bi mi poruku. Kobnog dana se nije javljala, zvali su je i braća i sestre, ali odgovora nije bilo - priseća se Bojanina majka. - Tek oko osam časova ćerka mi je javila da je Boja- na u teškom stanju preveze- na u Urgentni centar. Bojana Stanković sahra- njena je na lokalnom groblju u rodnom Meljaku, a iza sebe je ostavila ćerkicu od 13 godina.