Očuhu preti 40 godina robije, a majci 8 godina za ubistvo trogodišnje ćerke

S. M. J. - LJ. T.

10. 10. 2019. u 13:02

Очуху прети 40 година робије, а мајци 8 година за убиство трогодишње ћерке

L. F., Vesna F. i Zoran A.

Tužilaštvo privelo kraju istragu ubistva trogodišnje devojčice iz Negotinske Slatine. Tužilaštvo će za očuha tražiti maksimalnu kaznu, a Vesnu F. tražiti osam godina jer "nije pomogla ćerki"

VIŠE javno tužilaštvo iz Negotina okončalo je istragu protiv Zorana A. (24) iz ovdašnjeg sela Prahovo, i njegove nevenčane supruge Vesne F. (24), iz Slatine, zbog ubistva njene trogodišnje ćerke L. F. Zločin se dogodio krajem maja ove godine.

- U toku je pripremanje optužnice, kojom ćemo od Višeg suda tražiti da se Zoranu A. zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, izrekne kazna od 40 godina zatvora - saznajemo od izvora bliskog istrazi. - Za Vesnu F. tražiće kaznu od osam godina zatvora, jer se tereti da je bez pristanka oca svoje ćerke, svojevoljno odvela svoju trogodišnju ćerku, nije joj pomogla dok ju je Zoran tukao i, navodno, lagala je policiju i istražne organe da je dete palo sa terase.


PROČITAJTE JOŠ: Presuda za nezapamćeni zločin: 30 godina robije zbog ubistva komšija

Istragom je ustanovljeno da postoji osnovana sumnja da krajem maja, Zoran A. brutalno pretukao trogodišnju L. F. Od povreda zadobijenih tokom batinanja devojčica je preminula u negotinskoj bolnici. Osumnjičeni je, tokom saslušanja, iako je prvobitno priznao da je ubio L. F., promenio iskaz i kazao da je i Vesna F. učestvovala u prebijanju deteta.

On je rekao da je devojčicu ošamario, nervozan što plače, ali da ju je šamarala i majka. Nakon toga su, kako je tvrdio, videli da je obamrla i da ne diše, pa su smislili da je pala sa terase. Majka ubijene devojčice je, međutim, kazala da to nije tačno, već da ju je Zoran ubio udarcima. Ona je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izjavila da je devojčica, u trenutku kad je Zoran A. došao kući, spavala u sobi. Probudila se i uplašena bukom razbijanja stakla počela je da plače.

Kuća u kojoj je navodno ubijena L. F. (3)

Navodno, to je toliko iznerviralo Zorana da je zgrabio dete i ošamario ga dvaput. Kada se Vesna pobunila i pošla ka njemu da ga u tome spreči, uhvatio ju je grubo i izbacio iz kuće, a zatim zaključao vrata. Na njene povike i lupanja pesnicom u vrata nije odgovorio, prema njenim rečima, već je nastavio da šamara dete, koje je vrištalo i plakalo.


PROČITAJTE JOŠ: Slučaj ubijenog vojnika u lovu: Osumnjičen da je usmrtio prijatelja

OBAMRLA

PREMA rečima Vesne F., ona je čula Zorana da je prevrnuo sto, a onda i jezivu tišinu. Kada je Zoran A. otključao vrata kuće i pustio je unutra, kako je ispričala, ćerku je zatekla obamrlu na krevetu. Devojčica više nije disala. Pozvao je taksi i zajedno su odveli dete u Hitnu službu Zdravstvenog centra u Negotinu gde su rekli da je pala sa terase.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Tugomir

10.10.2019. 16:10

Koja kazna za nju i njega je adekvatna? To čovek nije izmislio na šta bi ih trebalo osuditi. Jadno dete šta je ono bogu zgrešilo, pa je monstrumima dopadnulo.

Peti

10.10.2019. 16:34

Ma koji 8 i 40 godina, doživotno i tačka. Ona mala bila bespomoćna, ona ni snagu nije imala da se odbrani od odraslih. I šta sad ova 8 a on 40.... doživotno i tačka.

Dozivotna

11.10.2019. 09:11

Ma kakvih 8 godina za majku. To nije majka kad je mogla tako da zlostavlja nevino dete. Oboje na dozivotnu bez prava na pomilovanje. Sve manje od toga nije dovoljno!

драгана

11.10.2019. 15:10

Njemu doživotna, a njoj 40 godina. Bez pomilovanja. Jadno detence,srce milo.