MERKATOR S TRAŽI KUPCA: Prodajom zdanja u novom Beogradu čiste dugove

J. Su. - S. B.

07. 08. 2019. u 06:31

МЕРКАТОР С ТРАЖИ КУПЦА: Продајом здања у новом Београду чисте дугове

Vlasnici opipavaju puls da li ima interesenata za "Roda megu" Foto V. Danilov

Na red je došlo prikupljanje neobavezujućih ponuda za objekat gde se nalazi market "Roda mega". Ukupna površina je 22.477 metara kvadratnih

KOMPANIJA "Merkator S", koja posluje u okviru hrvatskog "Agrokora", ponovo prodaje svoje objekte u Beogradu. Posle prodaje zgrade na Novom Beogradu, gde se nalazi tržni centar "Merkator", na red je došlo prikupljanje neobavezujućih ponuda za objekat gde se nalazi market "Roda mega". Ukupna površina je 22.477 metara kvadratna, a nalazi se na parceli od 39.898 kvadratnih metara.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, hipermarket "Roda mega" nastaviće sa svojim poslovanjem na istom mestu i neće biti nikakvih otpuštanja. Na prodaju je samo objekat. Time kompanija dolazi do "živog" novca, a može da posluje gde god joj odgovara. Inače, kroz ugovore novi vlasnik se obavezuje na koji period će iznajmljivati lokal "Merkator S". To može da bude na period od recimo pet do 10 godina.

PROČITAJTE JOŠ - "Merkator" prodaje objekte da smanji dug

- Kompanija "Merkator S", u okviru koje posluju prodavnice "Idea", "Roda marketi" i hipermarketi "Merkator", objavila je oglas s kojim je krenula u postupak prikupljanja neobavezujućih ponuda radi prodaje "Roda mega" Novi Beograde - kažu u kompaniji "Merkator S". - Kao i u slučaju prodaje objekta "Merkator centar" Novi Beograd, ugovorom se definiše nastavak poslovanja naših prodavnica.

Prema rečima nadležnih u "Merkator S", prodaja ovog objekta deo je strategije iz 2014. godine, kada je odlučeno da se kroz projekat monetizacije imovine smanji dugovanje "Merkator grupe" i omogući njen dugoročni razvoj i ulaganje u osnovnu delatnost poslovanja - maloprodaju robe široke potršnje.

- Strateški cilj kompanije jeste da se na taj način ide ka daljem snižavanju dugova, tako da se do 2021. godine obezbede finansijska sredstva za nova investiciona ulaganja u razvoj korporativnog biznisa - kažu u "Merkator S". - U prilog pozitivnih efekata ovakvog poslovanja najbolje govori i to da je "Merkator grupa" prodajom nekretnina uspela da smanji dug za gotovo 200 miliona evra.

Ponude se prikupljaju do 2. septembra.


PRAKSA

MNOGE velike kompanije u svetu posluju u tuđim, iznajmljenim objektima. Praksa je pokazala da se više isplati rentirati tuđu zgradu, nego imati svoju. .


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Lupi

07.08.2019. 08:50

Hiperpridukcija supermarketa i tržnih centara i šoping molova dakle sluzi i za podkusurivanje i obrtanja kapitala iz šupljeg u prazno. Ne znam samo ko kupuje

Miami Bgd

07.08.2019. 13:13

@Lupi - Posto ne ides, da te informisem da su prepuni. Pa idu oni koji imaju vise novca od tebe. Nego cudno kako su Hrvati postali vlasnici.

Deda Panta

07.08.2019. 10:54

Kupuju kriminalci svih staleža da operu prljave pare. Šta misliš zašto ima 3 tržna centra na 5 stanovnika?