NOVI ROK ZA 3.000 ZA VAKCINISANE: Ako niste primili vakcinu, imate još vremena

Novosti online

31. 05. 2021. u 15:57

NA DANAŠNjOJ sednici Kriznog štaba doneta je i nova odluka o prijavi za 3.000 za vakcinisane građane. Praktično je reč o produženju provobitnog roka koji je isticao noćas u ponoć, 31. maja.

НОВИ РОК ЗА 3.000 ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: Ако нисте примили вакцину, имате још времена

Foto: Tanjug

Krizni štab sada je odlučio da će naknadu od 3.000 dinara moći da dobiju svi stariji od 16 godina koji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći i koji se vakcinišu u roku od sedam dana.

Prethodna odluka glasila je da pravo na 3.000 dinara imaju svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Srbiji do danas u ponoć.

Prijava za 3000 dinara do 15. juna, isplata novca odmah posle

Poslednji dan za prijavu za novčanu pomoć je 15. jun, a novac će biti uplaćen na račune u drugoj polovini juna.

Prijava će biti moguća na dva načina: elektronski, koji startuje noćas, i telefonski koji će biti omogućen od petka, 4. juna, i to na broj telefona koji će biti objavljen pred početak rada kontakt centra.

Elektronska prijava biće moguća noćas od ponoći preko sajta Uprave za trezor i adrese pmi.trezor.gov.rs. Ulaskom na ovaj sajt potrebno je kliknuti na polje "Podnošenje prijave" i uneti svoje podatke - JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun.

Oni koji nemaju već otvoren račun u banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Takođe, na kraju procedure je potrebno označiti polje kojim se potvrđuje saglasnost za obradu ličnih podataka.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SJAJNE VESTI ZA RUSIJU: Oglasio se MMF, brojke premašile očekivanja