CRKVENOJ BIBLIOTECI 2.500 KNJIGA: Fondacija humanosti "Večernjih Novosti" vrednom donacijom obradovala žitelje sela Donja Lokošnica kod Leskovca

I. MITIĆ

25. 09. 2020. u 09:40

BIBLIOTEKA formirana u parohijskom domu pri crkvi, posvećenoj Svetim apostolima Petru i Pavlu, u leskovačkom selu Donja Lokošnica, bogatija je za više od 2.500 naslova koje su poklon Fondacije humanosti "Večernjih novosti".

ЦРКВЕНОЈ БИБЛИОТЕЦИ 2.500 КЊИГА: Фондација хуманости Вечерњих Новости вредном донацијом обрадовала житеље села Доња Локошница код Лесковца

Foto I. Mitić

Knjige u izdanju naše kompanije, kao i one koje je naša kulturna rubrika dobijala radi prikaza na stranicama "Novosti", sada su na raspolaganju meštanima Donje Lokošnice, ali i mnogobrojnih sela u njenoj okolini.

Čitaju klasike

ZA samo godinu, dvojica sveštenika su prikupila oko 5.000 naslova. Kažu da u Donjoj Lokošnici ima ljubitelja knjige, a da ih je najviše među srednjoškolcima, studentima, ali i ljudima srednjih godina. Najčešće se čitaju svetski klasici.

Fondacija humanosti je i ovoga puta pokazala razumevanje za inicijativu penzionisanog sveštenika Tihomira Radivojevića (87) i podržala njegove napore da i u Donjoj Lokošnici oformi seosku crkvenu biblioteku. Otac Tika, kako ga zovu u ovom kraju, to je već učinio u leskovačkom selu Kutleš, gde je takođe službovao, a naša Fondacija mu je svesrdno pomagala i u tome. Tamošnja biblioteka sada raspolaže sa čak 16.000 knjiga.

- "Novosti" su mi uvek izlazile u susret. Prve knjige koje sam složio na polici u Kutlešu bile su vaš poklon i zato uvek govorim da je to biblioteka i vašeg lista. To mogu da kažem i za ovu "kuću knjige", a nadam se da ćete nam pomoći da isto učinimo u još nekom od leskovačkih sela - istakao je otac Tika.

U razgovoru sa Divnom Čanaćević, direktorkom, i Lidijom Obradović, predsednicom Upravnog odbora Fondacije humanosti "Večernjih novosti", naši domaćini su izrazili zahvalnost za razumevanje i podršku tome da se i ljudima na selu omogući da što više čitaju.

Reči zahvalnosti imao je i ovdašnji paroh Novica Stefanović koji brine da svi naslovi u crkvenoj biblioteci budu uredno popisani i razvrstani na policama novosagrađenog parohijskog doma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju