ZA BOLJI KVALITET ŽIVOTA: Beograd dobija nacionalni prevodilački centar za gluve i nagluve

V. C. S.

20. 09. 2021. u 19:10

PRVI Nacionalni prevodilački centar za znakovni jezik biće otvoren u sredu, u prostorijama Gradske organizacije gluvih Beograda, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana znakovnih jezika i Međunarodne nedelje gluvih.

ЗА БОЉИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА: Београд добија национални преводилачки центар за глуве и наглуве

Foto: Printskrin

Otvaranje je omogućeno zahvaljujući angažovanju Gradske organizacije gluvih Beograda, Saveza gluvih i nagluvih Srbije i Udruženju mladih gluvih, a uz pomoć Srpskog filantropskog foruma, Fonda B92 i zahvaljujući donaciji kompanije Japan Tobacco International od preko 16.000.000 dinara za prvu godinu rada.

Podršku je pružilo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Sredstva za realizaciju Centra prikupljena su povodom prošlogodišnjeg Nacionalnog dana davanja, uspostavljenog na inicijativu Srpskog filantropskog foruma, a u okviru Projekta USAID-a.

Centar će gluvim i nagluvim osobama u Srbiji biti na raspolaganju 24 sata, sedam dana u nedelji.

Prevodilački servis za znakovni jezik osnovan je 2010. sa ciljem poboljšanja kvaliteta života za više od 70.000 gluvih i nagluvih osoba. Usluga onlajn prevođenja putem Video relej centra podrazumeva prevod sa srpskog znakovnog jezika na srpski jezik, i obrnuto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)