FUDBALSKI KLASIK U TOKIJU: Gvardiola protiv Tuhela

V.M.

26. 07. 2023. u 09:12

DANAS ćemo od 12.30 imati priliku da gledamo obračun Bajerna iz Minhena i Mančester sitija.

ФУДБАЛСКИ КЛАСИК У ТОКИЈУ: Гвардиола против Тухела

FOTO: Tanjug/AP

Bajern je imao donekle razočaravajuću sezonu i ove će pokušati da se vrati u vrh evropskog fudbala. Osvojio je titulu u poslednjem kolu kada je iskoristio kiks Dortmunda i savladao Keln sa 2:1, dok je u četvrtfinalu Lige šampiona ubedljivo poražen od Sitija (ukupan rezultat 4:1) i danas ima priliku za malu osvetu.

Tomas Tuhel je par dana pred dvomeč sa ''građanima'' doveden na klupu tima, ali nije uspeo da izbegne poraz. Nemački stručnjak je najavio dosta bolju sezonu za svoj tim koji je do sada bio aktivan u dovođenju novih igrača.

Glavno pojačanje je zasigurno Kim koji je doveden iz Napolija, a uz njega redove Bajerna su pojačali Konrad Laimer i Rafael Gereiro. Velika želja Tuhela je Hari Kejn, već dugo se vode pregovori sa Totenhemom, ali nemački šampion zateže i ne želi da plati 100 miliona evra koliko traže ''pevci'' za svog centarfora kojem ističe ugovor idućeg leta.

Sa druge strane, Siti je imao najuspešniju sezonu u istoriji kluba. Gvardiola je konačno doneo Ligu šampiona ''plavom'' delu Mančestera, a uz nju ''građani'' su osvojili ligu i FA kup te je kompletirana popularna ''tripleta'', tek druga u istoriji engleskog fudbala (prvu osvojio Mančester junajted u sezoni 1998/99).

Gvardiola je ostao bez svog kapitena Ilkaja Gundogana koji je pojačao Barsu, ali španskom stručnjaku se ispunila dugogodišnja želja i redove engleskog šampiona pojačao je bivši igrač Real Madrida i Čelsija Mateo Kovačić.

Što se tiče dosadašnjeg toka priprema, Siti je savladao Jokohamu (5:3), dok je Bajern napunio mrežu Rotah Egerna do vrha (zapanjujućih 27:0).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)