BOSNA ŽELI DA DEBITUJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Pobeda je imperativ za DŽeka i družinu

V.M.

23. 03. 2023. u 14:38 >> 14:38

BOSANCI će dočekati Island u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

БОСНА ЖЕЛИ ДА ДЕБИТУЈЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ! Победа је императив за Џека и дружину

FOTO: EPA

Biće jako zanimljivo u grupi ''J''. Jasni favorit za prvo mesto je šampion iz 2016. godine, reprezentacija Portugala, a za drugo mesto će se voditi velika bitka. Prvi favoriti za tu poziciju su Bosna i Slovačka, a iz prikrajka svoju šansu vrebaju Island i Luksemburg. Tu je još i Lihtenštajn koji nije još dorastao ovakvom zadatku.

Bosna se nikada nije plasirala na Evropsko prvenstvo i sada ima odličnu priliku da to učini. Kako bi to uradila moraće da igra izuzetno na svom terenu i prvu priliku za to imaće protiv Islanda. Domaćin je generalno u dobrom ritmu jer je zauzeo prvo mesto u trećoj grupi lige ''B'' i plasirao se u u diviziju ''A'' Lige nacija, tako da ako ne uspe da se plasira na Evropsko prvenstvo preko kvalifikacija, imaće šansu u baražu. ''Zmajevi'' su na poslednjih pet utakmica ostvarili tri pobede uz remi i poraz.

Početkom 2023. godine na klupu reprezentacije sela je legenda bosanskog fudbala Faruk Hadžibegić. Njegova glavna uzdanica je čuveni Edin Džeko koji je najbolji strelac u istoriji reprezentacije sa 64 gola. Popularni ''bosanski dijamant'' je ove sezone postigao sedam golova za Inter u Seriji A i podelio tri asistencije.

Nakon što je oduševio sve svojim igrama na Evropskom prvenstvu 2016, Island nije uspeo da se plasira ni na jedno od jačih takmičenja. Početkom januara je odigrao dve prijateljske utakmice u kojima je remizirao sa Estonijom i izgubio od Švedske. 

Težak zadatak pred sobom ima selektor Arnar Vidarson, koji će pokušati da napravi iznenađenje i odvede svoju reprezentaciju na Evropsko prvenstvo.

Glavne uzdanice ostrvljana biće mladi igrači poput Arnora Sigurdsona, Isaka Johanesona, Hakona Haraldsona, a tu su i iskusni Alfred Finbogason i kapiten Aron Gunarson.

Ove dve selekcije se nikada nisu susrele i ovo će im biti prvi međusobni duel u istoriji.

Hadžibegić zbog povreda neće moći da računa na Kolašinca i Pjanića. Što se tiče gostiju, Vidarson nema problema sa izostancima i svi nosioci igre će mu biti na raspolaganju.

Očekujemo da Bosna dobro otvori kvalifikacije i da u Zenici osvoji sva tri boda.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)