BARSA JURI PRVO MESTO: Panatinaikos igra za čast

V.M.

23. 03. 2023. u 09:45

GRČKI velikan dočekuje Katalonce u ''OAKA areni'' od 19.30.

БАРСА ЈУРИ ПРВО МЕСТО: Панатинаикос игра за част

Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Panatinaikos je ponovo imao sezonu za zaborav i nalazi se na 14. mestu sa skorom 10-19. Grčki predstavnik je solidno započeo Evroligu ali nakon toga je usledio drastičan pad koji je Dejana Radonjića koštao posla. Sa druge strane, skupocena mašinerija iz Barselone igra dobro, trenutno je treća na tabeli, ima dve pobede manje od prvoplasiranog Olimpijakosa i u samoj završnici takmičenja će probati da ga sustigne i preotme mu prvo mesto kako bi dobila lakšeg protivnika u plej-ofu.

Panata je nastavila sa promenljivim igrama od kada je Radonjića nasledio Hristos Serelis. Prvo je doživela tri uzastopna poraza u Evroligi (od Milana, Efesa i Monaka), a nakon toga je vezala dve pobede savladavši Zvezdu (75:66) i Lion (82:86). Jedina svetla tačka u ekipi ove sezone je sjajni Dvejn Bejkon. Dvadesetsedmogodišnji bek u proseku beleži 17,2 poena po utakmici uz 3,7 uhvaćenih skokova.

Ono što je preostalo Panatinaikosu je borba za trofej u grčkom prvenstvu, za vikend je u velikom derbiju izgubio od Olimpijakosa rezultatom 74:76 i zauzima drugo mesto na tabeli sa skorom 14-4.

Barsa se vratila na pobedničke staze, nakon što je doživela poraze od Olimpijakosa i Fenera savladala je Crvenu zvezdu sa 85:79. Ekipu su do trijumfa vodili Mirotić i Veseli koji su ubacili po 21 poen, a pratio ih je Satoranski sa 13.

Katalonci imaju skor 19-10, zaostaju pobedu za drugoplasiranim Realom i dve za vodećim Olimpijakosom i imaju isti skor kao i četvrtoplasirani Monako tako da ih očekuje veoma zanimljiv završetak sezone. 

Šarunas Jasikevičijus je doveden kako bi osvojio Evroligu sa skupocenim mašinerijom ali to nije uspeo iz dva pokušaja i ako ponovo ostane bez trofeja prvaka Evrope, verovatno će Barsa u sledeću sezonu krenuti sa novim trenerom.

Na prvom duelu ovih timova ove sezone slavio je španski predstavnik rezultatom 74:68.

Barselona ne sme sebi da dozvoli kiks protiv fenjeraša i verujemo da će izabranici Šarunasa Jasikevičijusa rutinski odraditi posao u ''OAKA areni''.

NAŠ TIP: H2 4,5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni