RAZOČARENJE U LIGI ŠAMPIONA NAJBOLJE LEČI LA LIGA: Barseloni trijumf melem na ranu

M.T.

29. 10. 2022. u 12:45

KATALONCI su u domaćem prvenstvu u dobroj formi.

РАЗОЧАРЕЊЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА НАЈБОЉЕ ЛЕЧИ ЛА ЛИГА: Барселони тријумф мелем на рану

FOTO: AP

Nekada je Valensija bila ravnopravan rival Barseloni, ali to već godinama nije slučaj. Ipak, to ne znači da ''slepi miševi'' ne mogu da budu nezgodan protivnik što će pokušati da budu večeras od 21 čas na ''Mestalji'' protiv Katalonaca u okviru 12. kola La Lige.

Valensija je bila u seriji od četiri meča bez poraza u La Ligi, pobedivši Osasunu uz remije protiv Elčea, Sevilje i Espanjola, ali je u prethodnom kolu poražena pred svojim navijačima od Majorke i trenutno se nalazi na devetom mestu tabele sa 15 osvojenih bodova.

Najveći problem ove sezone za tim Đenara Gatuza je nedostatak konstantnosti pošto su ''slepi miševi'' ostvarili četiri pobede, tri remija i četiri poraza i još uvek ove sezone nisu uspeli da ostvare dve pobede u nizu, a i odbrana bi mogla da bude bolja pošto je Valensija u prethodnih 11 kola morala 13 puta da vadi loptu iz mreže.

Drugu sezonu uzastopno Barselona će morati da se uteši Ligom Evrope pošto je u Ligi šampiona takmičenje završila već u grupi. Meč protiv Bajerna bio je rezultatski beznačajan pošto je prethodno Inter savladao Viktoriju Plzen, ali navijače više od toga mora da brine koliko su Katalonci delovali nemoćno protiv gigatna iz Bavarske pošto nisu uspeli da upute šut u okvir gola.

Situacija u španskom šampionatu je mnogo bolja za Barselonu koja od početka sezone ima samo jedan poraz i to protiv najvećeg rivala Real Madrida u ''El klasiku'' i zbog toga se nalazi na drugom mestu na tabeli sa tri boda manje upravo od ''kraljevskog kluba''. Posle poraza od Reala, Barselona je ostvarila dve uzastopne ubedljive pobede protiv Viljareala sa 3:0 i Atletik Bilbaa sa 4:0.

Sami Kastiljeho, Haume Domenek i Muktar Dijakabi ni ovog puta neće biti u timu Valensije, a verovatno će preskočiti ovaj duel i Moriba, dok Niko Gomnzales ne može da igra protiv kluba od kojeg je pozajmljen. U Barseloni su i dalje povređeni Memfis Depaj, Ronald Arauho, Serhio Roberto i Andreas Kristensen.

Prednost je na strani Barselone u poslednjih 10 mečeva pošto su Katalonci ostvarili pet pobeda, Valensija je slavila samo jednom, a četiri utakmice su završene remijem.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja