NAPOLI GAZI REDOM: Hoće li Sasuolo biti nova žrtva?

M.T.

29. 10. 2022. u 08:20

NAPOLITANCI su bez poraza od početka sezone.

НАПОЛИ ГАЗИ РЕДОМ: Хоће ли Сасуоло бити нова жртва?

Foto: Profimedia

Napoli je u fantastičnoj seriji i od početka sezone još uvek nema poraz u svim takmičenjima, a danas od 15 časova će na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' tim sa juga Italija pokušati da nastavi taj niz protiv Sasuola u 12. kolu Serije A.

Napolitanci igraju bez greške od početka sezone bez obzira da li je u pitanju Serija A ili Liga šampiona, a u elitnom evropskom takmičenju su posle samo četiri kola obezbedili i prolaz u nokaut fazu. Uprkos tome ekipa Lućana Spaletija nije skinula nogu sa gasa i u sredu je sa ubedljivih 3:0 savladala Rendžers.

Istovremeno se Napoli uspešno nosi i sa izazovima u italijanskom šampionatu u kojem je u seriji od sedam pobeda, a u prethodnom kolu je u derbiju bio uspešniji od Rome minimalnim rezultatom.

Pobedom protiv Rendžersa Spaletijev tim je postavio novi rekord uzastopnih trijumfa kojih sada ima 12, a prethodni je bio postavljen pre više od tri decenije i iznosio je 11 uzastopnih pobeda. Napoli je ukupno neporažen na 15 mečeva, a u Seriji A nalazi se na prvom mestu sa tri boda više od Milana i ostao je jedini neporaženi tim u šampionatu pošto je Atalanta izgubila u prethodnom kolu.

Sasuolo je u prethodnih pet kola tri puta pobedio i dva puta izgubio i nalazi se na devetom mestu u Seriji A sa 15 osvojenih bodova. Gosti su u Napulju samo jednom uspeli da sačuvaju svoju mrežu u novembru 2020. kada su ostvarili pobedu sa 2:0. Ekipa trenera Alesija Dionisija je među boljim odbrambenim u ligi, ali će to biti na ozbiljnom testu protiv Napolija.

Napoli pored sjajne forme nema ni mnogo problema sa povređenim igračima pa Spaleti može da računa skoro na kompletan sastav jer će faliti samo povređeni Amir Rahmani, dok je jedino upitno igranje Salvatorea Sirigua. U nešto lošijoj situaciji se nalazi Sasuolo pošto u timu nema povređenih Merta Muldura i Gregorija Defrela, dok je neizvestan nastup Domenika Berardija. Ipak u tim se vraća kapiten Đan Marko Ferari koji je pauzirao zbog kartona.

U poslednjih deset međusobnih duela ovim timova uspešniji je Napoli koji je ostvario pet pobeda dok je Sasuolo slavio samo jednom, a četiri meča su završena nerešenim rezultatom. Prošle sezone je Sasuolo pred svojim navijačima uspeo da osvoji bod, ali je u Napulju bilo ubedljivih 6:1 za Napoli.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,64)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)