NEMA POPUSTA ZA PRIJATELJE: Okršaj holandskih stručnjaka za plasman u grupnu fazu

M.T.

24. 08. 2022. u 09:49 >> 09:53

AJNDHOVEN će biti poprište veoma interesantnog meča u kojem je teško predvideti pobednika, mada je domaćin ipak u prednosti.

НЕМА ПОПУСТА ЗА ПРИЈАТЕЉЕ: Окршај холандских стручњака за пласман у групну фазу

Foto: Profimedia

Imalo je šta da se vidi u prvom susretu Rendžersa i PSV-a pre nedelju dana u Glazgovu na Ajbroksu koji je završen rezultatom 2:2, a to garantuje više nego uzbudljiv revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona u kojem će PSV na ''Filips stadionu'' u Ajndhovenu večeras od 21 sat dočekati Rendžers.

Oba tima imaju podjednako razloga da žale za rezultatom iz prvog meča jer su imali prilike i za pobedu. Doduše, Rendžers je vođstvo od 2:1 praktično dobio na poklon od golmana gostiju Valtera Beniteza koji je ispustio jednu laku loptu preko gol-linije, ali su ga spasli njegovi saigrači, tačnije Obispo koji je pogodio za 2:2 i značajno bolji rezultat za holandski tim u revanšu.

PSV je protiv Rendžersa još jednom pokazao da je ekipa koja nikad ne odustaje, što su "filipsovci" već demonstrirali u ovim kvalifikacijama kada su u prethodnoj rundi izbacili Monako koji je u revanšu takođe vodio sa 2:1, da bi Gutijerez u 89. minutu doneo poravnanje, a zatim Luk de Jong u produžetku obezbedio prolaz PSV-u i zakazao meč protiv Glazgova.

Foto: Profimedia

Upravo će ta upornost biti i najveća prepreka za Rendžers. "Policajci" su mogli da imaju i bolji rezultat i bez greške Beniteza, ali nisu iskoristili nekoliko dobrih šansi, što će im znatno otežati posao u revanšu pred punim ''Filips stadionom''.

Škoti nisu baš napravili najbolju uvertiru za ovaj revanš pošto su u četvrtom kolu domaćeg šampionata odigrali 2:2 protiv Hibernijana u gostima. Imao je Rendžers i prednost od 2:1, ali su u roku od devet minuta isključeni Lundstram i Morelos, a "policajci" su ostali bez tri boda u sudijskoj nadoknadi. Međutim, ukoliko Rendžers želi u Ligu šampiona, kiks prtiv Hibernijana će tim trenera Đovanija van Bronkhorsta morati da ostavi iza sebe.

Biće ovo ujedno i duel dva nekadašnja saigrača iz reprezentacije Holandije koji su sada na trenerskim klupama. Đovani van Bronkhorst je tri sezone kao igrač proveo u Glazgovu, a ovo mu je druga na klupi. Na drugoj strani je Rud van Nistelroj, seo je na početku ove sezone na klupu tima u kojem je kao igrač tri sezone tresao mreže i trasirao sebi put u Mančester junajted.

Nema sumnje da će ova dva tim priuštiti svojim navijačima uzbudljiv meč, ali je favorit za pobedu ipak PSV.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna