KOPENHAGEN STIŽE U TRABZON: "Oluja" sa Crnog mora odnosi Dance u Ligu Evrope

M.T.

24. 08. 2022. u 08:37

DANCE čeka težak zadatak na obali Crnog mora protiv Trabzona.

КОПЕНХАГЕН СТИЖЕ У ТРАБЗОН: Олуја са Црног мора односи Данце у Лигу Европе

Foto: Profimedia

Uspeo je Kopnehagen pre nedelju dana da slavi pred svojim navijačima minimalnu pobedu od 2:1 protiv Trabzona, ali je turski predstavnik pokazao da nije naivan protivnik, pa će Lavove na obalama Crnog mora čekati težak zadatak večeras od 21 sat u revanš meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

Trabzon je imao veliku podršku na ''Parkenu'' i pokazao je u Danskoj da može apsolutno ravnopravno da igra protiv Kopenhagena koji nije stvorio mnogo prilika, ali je umeo da iskoristi neke od njih i ostvari pobedu. Međutim, ono što je bilo evidentno je da je Kopenhagen počeo da pada kako se utakmica bližila kraju, dok je Trabzon bivao sve agresivniji. Na kraju je utakmica bila prilično izjednačena, a Kopenhagen je bio bolji taman za taj jedan gol, ali je pitanje da li će mu to biti dovoljno za plasman u Ligu šampiona u kojoj nije igrao šest godina.

Ipak, ova dva tima imala su različite uvertire za ovaj meč kada su utakmice u nacionalnim šampionatima u pitanju. Trabzon je doživeo ubedljiv poraz od Antalije sa 5:2, mada je objektivno tim sa obala Crnog mora igrao u značajno izmenjenom sastavu jer je trener Abdualh Avdži sa revanšom protiv Kopnehagena u mislima odlučio da neke od nosilaca igre poštedi, što je u konačnom ishodu i dovelo do neprijatnog poraza branioca titule, prvog u novoj sezoni.

Na drugoj strani Kopenhagen je nastavio sa svojim toplo-hladno igrama u šampionatu Danske pošto je posle poraza od Randersa uspeo da ostvari ubedljiv trijumf od 3:0 protiv Lingbija u gostima i trenutno je na petom mestu tabele sa polovičnim učinkom od po tri pobede i poraza.

Ipak, ono što može da bude bitno za Trabzon je činjenica da makar za sada, Avdžijev tim ne gubi utakmice kada igra pred svojim navijačima, čega su sigurno svesni i u redovima Kopenhagena.

Turski predstavnik ima zaista veliku priliku da obezbedi plasman u Ligu šampiona, a pitanje je kada će mu se ukazati nova jer poslednjih godina u Turskoj šampion kao po pravilu ne uspeva da odbrani titulu.

Uprkos porazu na Parkenu, nošen podrškom svojih navijača Trabzon ima status favorita protiv Kopenhagena, ali će to ipak morati da dokaže na terenu. Šanse su ipak na strani tima koji ne nosi tek tako nadimak Oluja sa Crnog mora.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,1)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju