ZA VIKEND SU SRUŠILI ČELSI: "Paunovi" igraju sjajno ove sezone!

V.D.

24. 08. 2022. u 09:38 >> 14:48

VEČERAS od 20.45 u drugom kolu Liga kupa sastaju se Lids i Barnsli

ЗА ВИКЕНД СУ СРУШИЛИ ЧЕЛСИ: Паунови играју сјајно ове сезоне!

Foto: Profimedia

Nakon prošle kada su jedva izborili opstanak, domaćin je otpočeo sjajno novu sezonu u Premijer ligi. Nakon dobrih rezultata u pripremnom periodu Lids je u prvom kolu dočekao Vulverhempton i na svom stadionu slavio sa 2:1.

U drugom kolu na gostovanju "svecima" na "Sent Merisu" vodili su golovima Rodriga sa 2:0, ali domaći Sautempton nije odustajao i do kraja meča stigao je do izjednačenja. U trećem kolu na "Eland roud" stigao je favorizovani Čelsi, kojeg je četa Džesa Marša ispratila sa tri gola u mreži. Rezultat na semaforu nakon poslednjeg sudijskog zvižduka bio je 3:0.

Lids se trenutno nalazi na deobi treće pozicije Premijer lige sa sedam osvojenih bodova i gol-razlikom 7:3.

Prvi strelac lige je trenutno sjajni Španac Rodrigo koji je postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Gosti su prošle sezone bili najgora ekipa u Čempionšipu i na 46 odigranih mečeva osvojili su svega 30 bodova. Ni ovu sezonu nisu sjajno započeli. Nakon pet odigranih kola trenutno imaju skor od dve pobede i tri poraza i sa šest osvojenih bodova zauzimaju 16. poziciju na tabeli.

U prvom kolu su minimalnim rezultatom poraženi od Plimuta u gostima, da bi istim rezultatom u drugom kolu savladali Čeltmen kod kuće. Nakon toga su napravili iznenađenje u prošloj rundi Liga kupa u kojoj je Lids bio slobodan. Savladali su na "Riversajdu" člana Čempionšipa i jednog od kandidata za promociju u Premijer ligu, ekipu Midlzbroa.

Jedini strelac na tom meču u trećem minutu sudijske nadoknade bio je mladi Džoš Benson, koji je i prvi strelac ekipe u ovoj sezoni sa tri gola. 

Nakon iznenađenja u kupu poraženi su na gostovanju Derbi kauntiju, dok su u sledećem meču ubedljivo savladali Bristol Roverse. U poslednjem meču odigranom pre četiri dana na svom terenu su poraženi od Vajkomba sa 3:0.

Lids je veliki favorit na ovom meču iako ni na ovom meču za tim sa "Eland rouda" neće nastupiti dva kapitena Lajam Kuper i Patrik Bamford, koji su jedni od najboljih igrača u ovoj ekipi.

Ove dve ekipe su se poslednji put sastale u sezoni 2019/2020. kada se Lids vratio u Premijer ligu i slavio oba puta protiv današnjeg rivala.

Gosti su već napravili jedno iznenađenje u prethodnoj fazi ovog takmičenja, ali ipak smatramo da u kom god sastavu Lids izađe večeras pred svoje navijače, da su ipak preveliki zalogaj za člana trećeg ranga engleskog fudbala.

NAŠ TIP: 1&0-4 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest