KO PRAVI BOLJU ČOKOLADU? Švajcarci dočekuju Belgijance

M.T.

18. 08. 2022. u 10:31 >> 12:13

ŠVAJCARSKA prestonica i stadion "Vankdorf" biće domaćini okršaja između Jang Bojsa i Anderlehta

КО ПРАВИ БОЉУ ЧОКОЛАДУ? Швајцарци дочекују Белгијанце

Foto EPA

Dvomeč između Jang Bojsa i Anderlehta u kojem će švajcarski tim danas od 19 časova biti domaćin u prvoj utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija, duel je timova koji su navikli na veći rang takmičenja nego što je to prošle sezone uvedeno najslabije UEFA nadmetanje.

Jang Bojs je kvalifikacije za Ligu konferencija počeo od drugog kola i dvomeča protiv letonske Liepaje koju je savladao u oba meča i tako se plasirao u treću rundu gde ga je čekao Kups. Međutim, ni finski klub nije predstavljao težu prepreku za Jang Bojse koji su slavili u oba meča i plasirali se u plej-of Lige konferencija.

Švajcarci odlično igraju i u domaćem šampionatu. Odigrali su pet kola i nalaze se na prvom mestu pošto su ostvarili tri pobede uz dva remija. Posmatrano u globalu, Jang Bojs ima odličan početak sezone jer ne zna za poraz u zvaničnim utakmicama, a nije švajcarski tim osetio gorčinu poraza ni tokom priprema za ovu sezonu. To je svakako podiglo samopouzdanje timu trenera Rafaela Vikija, ali je Anderleht svakako najozbiljniji ispit do sada za švajcarski tim. 

Belgijski tim imao je malo kraći put u kvalifikacijama za Ligu konferencija pošto je ušao u takmičenje od trećeg kola, a ni tu nije imao previše težak posao. Anderlehtu je protivnik bio estonski Paide kojeg je savladao u oba meča bez primljenog gola i lako obezbedio plasman u plej-of kvalifikacija.

Anderleht je odigrao i manje mečeva od Jang Bojsa, em zbog kasnijeg ulaska u kvalifikacije za Ligu konferencija, a i zbog kasnijeg početka belgijskog šapionata.

Jedini poraz u zvaničnim utakmicama od početka sezone Anderlehet je doživeo baš u nacionalnom šampionatu od Serkl Briža minimalnim rezultatom, ali je zatim vezao dve pobede i trenutno je treći sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Gent, a sa tri manje u odnosu na vodeći Antverpen.

Belgijski tim velike nade u dvomeču protiv Jang Bojsa polaže na portugalskog napadača Fabija Silvu koji je odlično otvorio sezonu. Silva je u belgijskom šampiponatu na četiri utakmice postigao tri gola, dok je na dve u kvalifikacijama za Ligu konferencija postigao dva pogotka i definitivno će biti najveća opasnost po gol Jang Bojsa.

Ovo će biti prvi međusobni duel ove dve ekipe. Ipak, na stadionu "Vankdorf" i pred svojim navijačma Jang Bojs je favorit protiv Anderlehta i čini se da će švajcarski tim teško propustiti priliku koja mu se ukazala.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)