MAĐARI SE OPEKLI PROTIV KARABAGA: Ferencvaroš neće dva puta napraviti istu grešku

M.T.

18. 08. 2022. u 10:26

DANAS od 18.30 Ferencvaroš će dočekati na "Grupama Areni" irski Šamrok u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope

МАЂАРИ СЕ ОПЕКЛИ ПРОТИВ КАРАБАГА: Ференцварош неће два пута направити исту грешку

Foto: Profimedia

Biće ovo dvomeč timova koji su evropska takmičenja ove sezone započeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali će morati da se zadovolje plasmanom u drugo po rangu UEFA klupsko takmičenje.

"Fradi" je proputio veliku priliku da sada umesto plej-ofa za Ligu Evrope igra istu rundu samo za plasman u Ligu šampiona pošto je je u trećem kolu kvalifikacija bio neuspešan u meču protiv azerbejdžanskog Karabaga što je bilo iznenađenje jer je mađarski klub slovio za velikog favorita pred taj duel.

Ono što je posebno bilo bolno za navijače Ferencvaroša je činjenica da je Karabag prolaz obezbedio pobedcom od 3:1 usred Budimpešte posle remije u Azerbejdžanu.

Međutim, čini se da je Ferencvaroš brzo rešio da ostavi iza sebe neprijatan poraz i ispadanje iz kvalifikacija za Ligu šampiona i potupno se posveti putu ka Ligi Evrope. U međuvremenu je "fradi" odigrao i drugo kolo mađarskog šampionata u kojem je ostvario ubedljivu pobedu od 4:0 protiv MOL Fehervara i tako napravio dobru uvertiru za duele protiv Šamroka.

Ponovo je mađarski šampion taj koji ima status favorita, ali posle iskustva sa Karabagom nema sumnje da će naši severni susedi biti znatno oprezniji posebno što Irci umeju da budu vrlo nezgodan protivnik.

Osetio je to svojevremeno na svojoj koži i Partizan pošto je Šamrok uspeo da u Beogradu slavi sa 2:1 u produžetku i tako postane prvi irskoi tim koji se plasirao u grupnu fazu UEFA Evropa lige, preteče današnje Lige Evrope.

Šamrok je odigrao vrlo dobro u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U prvom kolu je obezbeđen plasman protiv Hibernijansa sa Malte pobedom od 3:0 u prvom meču pošto je u drugom bilo nerešeno, da bi veliki ispit uledio u narednoj rundi kada je protivnik bio Ludogorec. Pitanje je kako bi se sve odvijalo da Šamrok nije doživeo poraz od 3:0 u prvom meču pošto je u revanšu slavio sa 2:1.

Irci su se prebacili u kvalifikacije za Ligu Evrope i u trećem kolu u oba meča savladali makedonskog predstavnika Škupi i tako izborili plej-of u kojem će probati da pomrse račune Ferencvarošu.

Irski klub ima određenu prednost jer je šampionat tamo u punom jeku, ali je Šamrok u prethodna dva meča remizirao, mada je i dalje na prvoj poziciji. U Šamrokovovim evropskim mečevima gotovo uvek bude postignuto minimum tri gola, a sličan je slučaj i sa Ferencvarošem koji je nesumnjivi favorit u ovom meču

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,74)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju