PREMINUO JEDAN PACIJENT, NOVOZARAŽENIH ŠESTORO: Epidemija u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

01. 05. 2021. u 14:23

JEDAN pacijent je, nažalost, preminuo u „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata. U ta njena tri kovid odeljenja, trenutno se leči 28 pacijenata.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, НОВОЗАРАЖЕНИХ ШЕСТОРО: Епидемија у Рудничко-таковском крају

Foto: M. Bošnjak

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju hospitalizovano je 12, po osam na Neurologiji i Internom. Pozitivan test na korona virus ima 27, jedan čeka rezultate testiranja. U poslednja 24 časa, primili smo na lečenje jednu osobu, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, jednog pacijenta otpustili smo na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u ovom gradu, prema poslednjim objavljenim zvaničnim podacima, beleži još šest slučajeva zaraze kovidom-19.

Ukupan broj obolelih od kovida-19 u aktuelnom piku epidemije ovde je 3.187, od kojih je 1.461 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.187 lica, uz nažalost 113 smrtnih žrtava.

Od početka imunizacije u ovom kraju, vakcinisano je ukupno 11.522 zainteresovanih njegovih stanovnika (približno, svaki četvrti). Revakcinisano ih je 7.368.                       

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a