EPIDEMIJA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Preminuo pacijent, 39 ih se leči u "crvenoj" zoni

M. B.

18. 04. 2021. u 10:57

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, nažalost je premunuo pacijent, star 89 godina, tokom minula 24 časa.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо пацијент, 39 их се лечи у црвеној зони

Foto: M.Bošnjak

U ta tri bolnička kovid odeljenja, trenutno se leči 39 pacijenata. Jedan od njih, priključen je na „high flow“ aparat sa visokim protokom kiseonika.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju smešteno je 16, na Internom 11 i 12 na Neurologiji. Pozitivan test na korona virus ima ih 32, jedno negativan, šestoro čeka rezultate testiranja. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje dva pacijenata, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, jednog smo otpustili na kućno lečenje. Jednog smo prevezli na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Po najnovijem izveštaju IZ Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, još 17 osoba je novoinficirano korona virusom. U aktuelnom „piku“ epidemije, ovde je tim virusom ukupno zaraženo 3.012 osoba, od kojih su 1.351 izlečene.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.012 lica, uz nažalost 108 smrtnih žrtava.

Do juče, u ovom kraju, od početka imunizacije, vakcinisana su ukupno 9.922 zainteresovana lica, revakcinisano ih je 5.889.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)