BEZ PREMINULIH U GORNJEM MILANOVCU: U kovid odeljenjima 42 pacijenta

Milorad Bošnjak

08. 04. 2021. u 12:54

DAN bez ijednog pacijenta preminulog od kovida-19, u odnosu na prethodne dane. U „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u njena tri kovid odeljenja, trenutno se leče 42 pacijenta.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: У ковид одељењима 42 пацијента

Foto: M.B.

 Dva od njih priključena su na respiratore sa visokim protokom kiseonika, takozvane „high-flow“ aparate.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju smešteno je 18 pacijenata, po 12 na Internom i Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima njih 38, negativan četvoro. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje tri pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Po evidenciji milanovačkog Doma zdravlja, ukupan broj ovde zaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije 2.809, od kojih je 1.197 izlečeno. Novi podaci tek slede.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno 2.809 lica, uz nažalost 101 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!