DARUJU 1,5 TONA HRANE: Smerdovi iz Vršca proširili spektar humanitarnog delovanja

J. J. BALjAK

05. 04. 2021. u 13:31

PORODICA Smerdov iz Vršca, koja već tri godine uz pomoć brojnih donatora obezbeđuje besplatnu užinu za socijalno ugrožene đake, početkom ove godine proširila je spektar svog humanitarnog delovanja uspostavljanjem saradnje sa Bankom hrane iz Beograda.

ДАРУЈУ 1,5 ТОНА ХРАНЕ: Смердови из Вршца проширили спектар хуманитарног деловања

Foto J. J. Baljak

Od njih svakog meseca dobijaju velike količine prehrambenih namirnica, koje o svom trošku dovoze iz prestonice, sami ih sortiraju u pakete i odnose krajnjim korisnicima.

Ovog meseca dobili su najveću količinu do sada - čak 1.400 kilograma namirnica, odnosno oko 250 paketa sa brašnom, uljem, paštetom i sokovima, koje će podeliti socijalno ugroženim porodicama sa malom decom, korisnicima njihovih bonova za besplatnu užinu, udruženjima, vršačkim vrtićima i manastirima Mesić i Središte.

- U prilici smo da ovu akciju proširimo i na susedne opštine, da pomognemo mnogo većem broju porodica, ali nam za to treba podrška drugih organizacija i ljudi dobre volje.

POZIV

ALEKSANDAR poziva Vrščane, kojima su potrebni paketi namirnica, da im se jave, jer su im ovoga puta ostale određene količine viška.

Najveći problem nam je finansiranje prevoza hrane, kao i činjenica da nemamo vozilo koje bi moglo da preuzme toliku količinu namirnica - kaže Aleksandar Smerdov, koji sa ocem Danilom drži objekat brze hrane u okviru ŠC "Nikola Tesla", u kom su, dok je škola radila, spremali besplatnu užinu za ugrožene đake.

Iako im je upravo zbog zatvaranja srednjih škola, zbog epidemiološke situacije, i posao stao, te finansijski sve teže organizuju podelu paketa hrane, kažu da od toga neće odustati, jer ništa ne može da pobedi osećaj punog srca, kada vide radost na licu onih kojima su pomogli.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere