EPIDEMIJA U BORSKOM OKRUGU: Raste broj zaraženih virusom korona

S.M.Jovanović

30. 03. 2021. u 17:17

U GRADU Boru i opštinama Negotin, Kladovo i Majdanpek u poslednja 24 časa laboratorijskim analizama prisustvo virusa korona potvrđen je kod ukupno 75 osoba.

ЕПИДЕМИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: Расте број заражених вирусом корона

Foto: S. M. Jovanović

Najviše ih je u Negotinu 36, od kojih kod 23 osobe ženskog pola od kojih najmlađe imaju 16 i 17 godina, a ostale od 31 do 83 godine, kao i kod 13 muškaraca od 35 do 83 godine starosti.

U martu je u opštini Negotin zabeležen i najveći broj obolelih od početka epidemije do danas, zaključno sa 29. martom ukupno 730. Broj se svakodnevno uvećava u proseku za 15 do 39 slučajeva, pa Štab za vanredne situacije apeluje da se poštuju propisane mere.

Iako svakodnevno ima izlečenih broj novoobolelih je veći. Tako je u Boru zabeleženo 18 novih slučajeva, a kako navode u Štabu za vanredne situacije, na teritoriji grada je ukupno 377 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U Majdanpeku je od 43 testirane osobe virus potvrđen kod 13, pa je u ovoj opštini broj aktivno pozitivnih 105.

U opštini Kladovo je, prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, obolelo još osam osoba, pa je broj aktivno pozitivnih na kovid 63, ujedno i najmanji na teritoriji Borskog okruga.

Na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice hospitalizovano je 48 pacijenata od kojih je 41 pozitivan na virus korona.

Na tri kovid odeljenja u negotinskoj bolnici zbrinuto je 37 pacijenata, od kojih je 12 na kiseoniku. Tri osobe su transportovane u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Sokobanji koja je od nedavno i po treći put u kovid režimu, a jedna u Kovid bolnicu Kruševac. Iz bolnice su otpuštena četiri pacijenta, a isto toliko ih je u poslednja 24 časa hospitalizovano. U tercijarnim bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano i 10 Majdanpečana.

U Boru, Negotinu, Majdanpeku i Kladovu svakodnevno beleže povećan broj pregleda u kovid ambulantama, a među zaraženima su i deca i mladi, zdravstveni, prosvetni radnici, zaposleni u javnim i privatnim preduzećima i penzioneri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)