OKO DOMA 700 HRASTOVA: S početkom proleća u Kuli sprovedene tri velike ekološke akcije

Z. RAJIĆ

29. 03. 2021. u 05:55

U KULSKOJ opštini ovog vikenda sprovedene su tri velike ekološke akcije - pošumljavanje na izletištu Planinarski dom u Kuli, prolećno čišćenje u Sivcu i uređenje dečjeg igrališta u Novoj Crvenki.

ОКО ДОМА 700 ХРАСТОВА: С почетком пролећа у Кули спроведене три велике еколошке акције

Obnovljeno igrljalište u Novoj Crvenki / Foto T. T.

Na Planinarskom domu je obavljena sanitarna seča grana, a potom je posađeno 700 mladih stabala hrasta. U akciji, koju su organizovali MZ Gornji grad i JKP "Komunalac", učestvovali su i predstavnici Crvenog krsta, udruženja ratnih vojnih veterana i penzionisanih radnika MUP i UG "Ne lomite mi bagrenje".

- Obezbedili smo dovoljno sadnica i za druga komunalna preduzeća u opštini, a održavamo 44 hektara postojećih sadnica - po 22 hektara hrasta i topole. Narednih dana ćemo na više lokacija u Kuli posaditi još 2.000 stabala - predočio je direktor JKP "Komunalac" Marko Pešić.

Na nekadašnjoj divljoj deponiji na ulazu u Sivac iz pravca Crvenke, MZ i JKP "Radnik" su nedavno posadili 200 mladica bagrema, a sada su taj prostor detaljno očistili od smeća i građevinskog otpada.

- Za naredni vikend je planirana akcija čišćenja celog sela. Volonteri MZ, komunalci i članovi udruženja građana čistiće sve ulice. Meštanima je upućen apel da se priključe i daju svoj doprinos lepšem i čistijem naselju - kazao je sekretar MZ Sivac Milenko Rajić.

Aktivisti Opštinskog odbora SNS u Kuli i mesnog odbora stranke u Crvenki bili su angažovani na popravci i farbanju sprava za igranje i postavljanju klupa u dečjem zabavnom parku u Novoj Crvenki.

- U narednom periodu ćemo urediti izletište Potok između Crvenke i Nove Crvenke, stadion FK Crvenka, obale Velikog bačkog kanala i naselje Kolonija pored Šećerane - najavio je predsednik MO SNS Milan Vujaković.

PREDSEDNIK ZASUKAO RUKAVE

U AKCIJI pošumljavanja na Planinarskom domu učestvovao je i novoizabrani predsednik SO Kula Vladimir Đurović.

- Nadam se da će ovo izletište ponovo biti privlačno kao nekad, kad su ovde organizovani čuveni prvomajski uranci - rekao je Đurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!