KORONA U ĆUPRIJI SE NE SMIRUJE: Na bolničkom lečenju trenutno je 121 pacijent, petoro na mehaničkoj ventilaciji

Зорана Рашић
Zorana Rašić

15. 03. 2021. u 15:34

KOVID-ODELjENjA u Opštoj bolnici u Ćupriji na granici su popunjenosti jer je trenutno hospitalizovan čak 121 pacijent.

КОРОНА У ЋУПРИЈИ СЕ НЕ СМИРУЈЕ: На болничком лечењу тренутно је 121 пацијент, петоро на механичкој вентилацији

Foto: Z. R.

 Broj pregleda koji je obavljen u nedelju nije bio dramatično veliki, 54, ali je hospitalizovano čak četrnaestoro ljudi sa najtežom kliničkom slikom, što je broj “ležećih” pacijenata povećalo skoro do granice kapaciteta, saznajemo u toj bolnici.

U protekla 24 sata jedna osoba je izgubila bitku i podlegla posledicama koronavirusa, dok se pet nalazi na mehaničkoj ventilaciji kiseonikom.

U kovid-ambulanti Doma zdravlja nedeljom se ne uzimaju uzorci za PCR testiranje, a pozitivni rezultati su stigli za šest pacijenata koji su testirani prošle subote. Od sedam urađenih antigenskih brzih testova samo jedan je bio pozitivan. Obavljeno je ukupno 67 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih