NEMAJU NI BRDO, A NAJBOLjI U DRŽAVI: Spartakovi penjači ostvarili veliki uspeh

J.L.

22. 10. 2020. u 22:08

НЕМАЈУ НИ БРДО, А НАЈБОЉИ У ДРЖАВИ: Спартакови пењачи остварили велики успех

Najbolji penjači Spartaka iz Subotice

MLADI takmičari Penjačkog sportskog kluba „Spartak" iz Subotice tokom 2019. godine osvojili su ukupno 55 medalja, od čega 23 zlatnih, 18 srebrnih i 14 bronzanih, i zahvaljujući tome proglašeni su za najbolji klub u ovom sportu.

PSK „Spartak" nastupio je sa 20 licenciranih takmičara, a u odnosu na druge imali su najmanje članova koji su pritom bili i najmlađi. U disciplinama „bolder" i „brzinsko“ osvojeno je po trinaest medalja, a u „težinsko“ jedanaest.

-Ovaj rezultat sportskog penjanja u Subotici je ustvari rezultat jednog neverovatnog entuzijazma. Mi u ove mališane geldamo kao našu budućnost i uvek se radujem kada vidim ova vedra i nasmejana lica, radujem se Nori Bognar i svakom njenom uspehu - kaže Iso Planić, dugogodišnji predsednik PSK „Spartak" i funkcioner u krovnom Savezu.

- Sve ove medalje su velika satisfakcija za ogronam rad i trud onih koji su gradili sve ove veštačke stene svojim rukama. Malo je sportskih kolektiva u Srbiji koji su svoje sportske terene gradili svojim rukama, iz svog džepa. Ovo je jedna bajka, priča koja se retko dešava, a koja će se teško ponoviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)