NEMAJU NI BRDO, A NAJBOLJI U DRŽAVI: Spartakovi penjači ostvarili veliki uspeh

J.L.

22. 10. 2020. u 22:08

MLADI takmičari Penjačkog sportskog kluba „Spartak" iz Subotice tokom 2019. godine osvojili su ukupno 55 medalja, od čega 23 zlatnih, 18 srebrnih i 14 bronzanih, i zahvaljujući tome proglašeni su za najbolji klub u ovom sportu.

НЕМАЈУ НИ БРДО, А НАЈБОЉИ У ДРЖАВИ: Спартакови пењачи остварили велики успех

Najbolji penjači Spartaka iz Subotice

PSK „Spartak" nastupio je sa 20 licenciranih takmičara, a u odnosu na druge imali su najmanje članova koji su pritom bili i najmlađi. U disciplinama „bolder" i „brzinsko“ osvojeno je po trinaest medalja, a u „težinsko“ jedanaest.

-Ovaj rezultat sportskog penjanja u Subotici je ustvari rezultat jednog neverovatnog entuzijazma. Mi u ove mališane geldamo kao našu budućnost i uvek se radujem kada vidim ova vedra i nasmejana lica, radujem se Nori Bognar i svakom njenom uspehu - kaže Iso Planić, dugogodišnji predsednik PSK „Spartak" i funkcioner u krovnom Savezu.

- Sve ove medalje su velika satisfakcija za ogronam rad i trud onih koji su gradili sve ove veštačke stene svojim rukama. Malo je sportskih kolektiva u Srbiji koji su svoje sportske terene gradili svojim rukama, iz svog džepa. Ovo je jedna bajka, priča koja se retko dešava, a koja će se teško ponoviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije