MLADI OVDE SAMI ODLUČUJU: U obnovu budućeg Omladinskog centra uloženo 100 miliona dinara

S. BAJIĆ

20. 10. 2020. u 19:36

OPENS organizacija - Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019, okupila je kroz svoje programe više od 500.000 mladih ljudi i značajno doprinela razvoju omladinske politike i povećanom učešću mladih u društvenom i političkom životu.

МЛАДИ ОВДЕ САМИ ОДЛУЧУЈУ:   У обнову будућег Омладинског центра уложено 100 милиона динара

Foto Pres služba grada

To je potvrđeno u budućem omladinskom centru u Kineskoj četvrti, gde su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović, razgovarali o dosadašnjim rezultatima i planovima za budućnost te organizacije.

- Ovo je prvi objekat koji smo kompletno renovirali u Kineskoj četvrti i u njega je uloženo više od 100 miliona dinara uz podršku Vlade Srbije- kaže Vučević.- OPENS sprovodi javnu nabavku za unutrašnje opremanje, a sve bi trebalo da bude završeno oko Nove godine. Radovi teku i na drugim objektima, na zgradi Studentskog kulturnog centra na Bulevaru despota Stefana. Radićemo jedno po jedno, nećemo odustati od velikog projekta formiranja Kreativnog distrikta. Gotovo godinu dana posle evropske titule, priča se nastavlja i verujem da je ovo dobar pristup kako da sačuvamo mlade u našim gradovima i državi. Da vide da ovde imaju šansu, da oni odlučuju o pitanjima koja ih se tiču, da nisu nemi posmatrači sa strane.

VETAR U LEĐA

VUKAŠIN Grozdanović, koordinator OPENS-a je u prvi plan istakao podršku Grada i Ministarstva i naglasio da će slični omladinski centri biti formirani širom Srbije, kao i da će se po modelu Novog Sada unapređivati omladinska politika u drugim gradovima.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić je naglasio da je Srbija jedina zemlja van okvira Evropske unije koja je dobila prestižnu titulu i to, kako je ocenio, zbog saradnje sa omladinskim organizacijama i saradnje nevladinog i vladinog sektora.

- Prvi put posle 30 godina se završava jedna zgrada koja je namenjena samo i direktno mladima. To je prvi Omladinski centar u Srbiji, na 900 kvadrata prostora gde će mladi moći da se iskažu, da kreativno deluju i da donesu dodatnu vrednost svojoj državi i svom gradu - rekao je Udovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024